پاراوان چیست و چه تفاوتی با پارتیشن دارد؟

امروزه روش‌ های بسیار گوناگونی برای تفکیک سازی فضا های مختلف به‌ خصوص فضا های بسیار کوچک وجود دارد. با تفکیک سازی و جدا سازی این فضا ها، بخش‌ های بسیار کاربردی و مفید به وجود می ‌آیند که می ‌توان از هر کدام به‌ عنوان یک بخش خصوصی استفاده نمود. از جمله المان‌ هایی که برای تفکیک سازی استفاده می ‌شوند می ‌توان به انواع پارتیشن‌ ها و پاراوان ها اشاره نمود.

پاراوان چیست؟

پاراوان نوعی پارتیشن متحرک است که برای جدا سازی فضا ها به‌ خصوص فضا های بسیار کوچک به کار می ‌رود. کلمه پاراوان ریشه‌ فرانسوی داشته و در کشور های متفاوت به آن پارتیشن نیز گفته می ‌شود.

از پاراوان ها برای تقسیم‌ بندی موقتی فضا های گوناگونی چون منازل، سازمان‌ های اداری، سالن‌ های زیبایی، هتل‌ ها، رستوران‌ ها، کلینیک ها و غیره به کار برده می ‌شوند. در واقع پاراوان ها المان‌ های متحرکی هستند که با استفاده از آن ها می ‌توان محیط داخلی را به بخش‌ های مختلفی تقسیم کرد و قسمت‌ هایی موقت با توجه به نیاز هر محیط به وجود آورد.

از جمله متریال‌ های به‌ کار برده شده در ساخت آن ها می‌ توان به پی وی سی، فلز، ام دی اف، یو پی وی سی، پارچه، شیشه و چوب طبیعی اشاره نمود.


اینجا بخوانید: برترین مزایای پارتیشن های متحرک

استاندارد های ظاهری پاراوان

استاندارد ظاهری پاراوان به دلیل متحرک بودن آن نسبت‌ به پارتیشن‌ ها بسیار متفاوت است. در واقع می ‌توان گفت که ارتفاع استاندارد انواع پاروان ‌ها از متریال‌ های مختلف، ۱۸۵ سانتی‌ متر بوده و عرض آن ها بین ۴۰ تا ۶۰ سانتی ‌متر است. پاراوان ها دارای مقاومت و استحکام بسیار مناسبی هستند و دوام و ماندگاریشان نیز بسیار بالا است اما اگر ابعاد آن ها کمتر از میزان استاندارد بیان‌ شده باشد، مقاومت ایستایی خود را از دست داده و دچار آسیب خواهند شد. همچنین پاراوان ها دارای لنگه های متحرک هستند و تعداد لنگه های استاندارد در آن ها بین ۳ الی ۴ عدد است.

کاربرد پاراوان ها در فضا های گوناگون

پاراوان ها دارای انواع متفاوتی چون چوبی، ساده، حصیری، شیشه ‌ای و پلاستیکی یا پی وی سی هستند و از جمله مهم ترین کاربرد های آن ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پوشاندن عیوب داخلی فضا
  • تفکیک سازی فضای داخلی سالن‌ های آرایشی و بهره‌ مندی مجزا از هر یک از این فضا ها
  • ایجاد اتاق‌ های پرو در مزون‌ ها
  • جدا سازی قسمت پذیرایی و حال در منازل کوچک
  • تفکیک سازی قسمت غذا خوری از پذیرایی در فضا های کوچک و بزرگ
  • جدا سازی قسمت ورودی نسبت‌ به دیگر بخش‌ های داخلی فضا

انواع پاراوان

انواع مختلف آن عبارتند از:

  • پاراوان چوبی

همان طور که از نام این نوع مشخص است، متریال اصلی به‌ کار رفته در ساخت آن از چوب بوده و در فضا هایی که شرجی نبوده و در تماس مستقیم با رطوبت قرار ندارد استفاده می ‌شوند. استفاده از پاراوان های چوبی در تمامی دکوراسیون ها مناسب است و افراد با سلیقه‌ های متفاوت می ‌توانند از این پاراوان‌ ها استفاده کنند.

  • پاراوان ساده

این نوع از paravan جزء ارزان‌ ترین ها به شمار رفته و در رنگ‌ های بسیار ساده ‌ای چون سفید، طوسی، مشکی و غیره در فضا های گوناگونی مانند هتل‌ ها، رستوران‌ ها، نمایشگاه‌ ها و غیره به کار برده می‌ شوند. در واقع این پاراوان ها به‌ عنوان یک دیوار متحرک عمل کرده و افراد می ‌توانند با توجه به نیاز محیط در ابعاد متفاوت آن ها را سفارش داده و اجرا نمایند.

  • پاراوان شیشه ‌ای

متریال اصلی به‌ کار رفته در این نوع از شیشه بوده و سبب ایجاد نمایی بسیار منحصر به‌ فرد در دکوراسیون داخلی فضا می‌ شوند. همان طور که گفته شد پاراوان‌ ها، پارتیشن‌ های متحرک هستند ولی پاراوان های شیشه ‌ای با پارتیشن‌ های شیشه ‌ای دارای کمی تفاوت‌ هستند.

  • پاراوان سربی

از این نوع در کلینیک‌ های دندان پزشکی و همچنین در بخش‌ های رادیولوژی استفاده می ‌شود. زیرا سرب به‌ کار رفته در ساخت این پاراوان ها، از آسیب‌ های ایجاد شده توسط پرتو های موجود جلوگیری کرده و به‌ همین دلیل بیشترین کاربرد آن ها در کلینیک‌ ها و مطب‌ های پزشکی است.

  • پاراوان تصویری

در مدل های تصویری از طرح‌ های گوناگونی مانند طرح طبیعت، حیوانات، طرح‌ های کودکانه، تصاویر آسمان و غیره استفاده‌ شده و مطابق با سلیقه مشتریان اجرا می‌ شوند. بیشترین کاربرد این پاراوان ها به‌ عنوان دکور در محیط های متفاوت بوده و سبب زیبایی و دکوراسیونی مدرن در فضای مورد نظر می ‌شوند.

  • پاراوان پزشکی

همان طور که از نام این نوع مشخص است، از آن در مراکز پزشکی و بیمارستان‌ ها استفاده می ‌شود. به دلیل استریل بودن و نظافت مداوم محیط‌ های بیمارستانی، این نوع به‌ راحتی قابل شستشو بوده و برای تفکیک سازی فضا های داخلی اتاق‌ های بیمارستان نیز از آن ها استفاده می ‌شود.

  • پاراوان چاپی

این نوع نیز مانند پاراوان های ساده بسیار ارزان‌ قیمت هستند و بر روی ام دی اف آن ها از چاپ‌ های متفاوتی استفاده می ‌شود.

  • پاراوان حکاکی شده

در این نوع با استفاده از لیزر، کنده‌ کاری و حکاکی های متفاوتی مطابق با سلیقه مشتریان انجام‌ شده و یکی از محبوب‌ ترین پاراوان های متحرک در بین پارتیشن‌ های متحرک هستند. از این پاراوان ها نیز در فضا های رستوران‌ ها، آشپزخانه‌ ها، سالن‌ های آرایشی و غیره استفاده‌ شده و حکاکی بر روی تخته های ام دی اف صورت می ‌گیرد.

  • پاراوان حصیری

متریال اصلی به‌ کار رفته در این پاراوان‌ ها حصیر است و دارای وزن بسیار سبکی هستند. برای استحکام این پاراوان‌ ها در قاب آن ها، از ام دی اف به کار برده شده و به دلیل وزن سبک، جابجایی آن نیز بسیار آسان است.

پاراوان و پارتیشن چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

مقایسه پارتیشن و پاراوان را از لحاظ گوناگونی می توان مورد بررسی قرار داد، از جمله:

  • جابجایی

یکی از مهم ترین تفاوت‌ ها میان پاراوان و پارتیشن، قابلیت جابجایی پاراوان ها نسبت‌ به پارتیشن است. پاراوان ها المان های متحرک هستند که می ‌توانند فضا های موقتی را به وجود آورده و سپس در محیط جاfجا شده و تغییر دکوراسیون دهند. پارتیشن‌ ها نیز دارای انواع متحرک هستند اما تفاوت اصلی پاراوان‌ ها با پارتیشن هایی است که ثابت بوده و امکان جابجایی ندارند.

  • متریال

یکی دیگر از تفاوت‌ ها، متریال به‌ کار رفته در ساخت این دو المان است. در پارتیشن‌ ها از متریال هایی چون شیشه، ام دی اف، چوب و آلومینیوم استفاده شده اما در پاراوان‌ ها علاوه‌ بر این مواد اولیه، از پارچه، پی وی سی و یو پی وی سی نیز با نقاشی‌ های گوناگون به کار برده می شود.

  • ابعاد

پارتیشن‌ ها در فضا های گوناگون در ابعاد متفاوتی به‌ صورت نیم قد و تمام‌ قد ساخته‌ شده و افراد بنا بر شرایط داخلی محیط می ‌توانند در ابعاد متفاوت، پارتیشن‌ ها را سفارش داده و استفاده نمایند. اما ابعاد استاندارد پاراوان ها به دلیل خاصیت جا به جایی، دارای عرض ۴۰ تا ۶۰ سانتی ‌متر و ارتفاع آن ها ۱۸۵ سانتی‌ متر است.

  • خاصیت دکوراتیو

استفاده از پارتیشن‌ ها جهت تفکیک سازی فضا های گوناگون، علاوه‌ بر خاصیت تفکیک سازی، سبب نمایی منحصر به‌ فرد در دکوراسیون داخلی نیز خواهد شد. اما استفاده از پاراوان‌ ها علاوه‌ بر ایجاد فضا های گوناگون، خاصیت دکوراتیو نیز داشته و می ‌توان از آن ها علاوه‌ بر تقسیم‌ بندی، به‌ عنوان دکور و تزیین دکوراسیون نیز استفاده نمود.

  • نما

بر خلاف پارتیشن‌ ها، پاراوان ها دارای نما های متفاوتی بوده و می ‌توان از طرح‌ های مختلفی همچون تصاویر طبیعت، امواج، آسمان و یا هر گونه طرح دلخواهی استفاده کرد.

در پایان

شرکت دیکا آسیا، طراح و تولید کننده انواع پارتیشن اداری و پارتیشن شیشه ای در سبک‌ ها، ابعاد و طرح‌ ها و رنگ‌ های متفاوت بوده و از بهترین مواد اولیه در ساخت پارتیشن‌ های خود استفاده می ‌کند. شما می ‌توانید جهت اطلاع از قیمت انواع پارتیشن و پاراوان، با شرکت دیکا آسیا تماس گرفته و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button