دیوار جداکننده

بخشی از این مقاله را به صورت صوتی گوش دهید!

معرفی دیوار جداکننده

دیوار جداکننده یا دیوار پارتیشن دیوار های غیر باربری هستند که فضا های ساختمانی را تفکیک کرده و در عین حال با تقسیم فضا، حریم خصوصی را فراهم می‌آورند. انعطاف ‌پذیری این دیوار های پارتیشن در طراحی داخلی یک ساختمان آن را تبدیل به گزینه ‌ای کارآمد کرده‌ است.

در فضای داخلی ساختمان و در دکوراسیون محیط‌ های اداری، آموزشی، تجاری، درمانی از این نوع دیوار برای پارتیشن ‌بندی قسمت‌ های مختلف استفاده می شود. تنوع در طراحی آن ‌ها بسیار زیاد است، به ‌طوری ‌که قابلیت رنگ کردن، نصب انواع دکوری همچون کاشی ‌کاری، کاغذ دیواری، آینه‌ کاری و هر پوشش دیگری را دارا هستند.

ساختار دیوار جداکننده

دیوار جداکننده ساختاری قاب دار است. به عبارت دیگر میتوان گفت این دیوار ها از پارتیشن ‌های قاب ‌شده با بدنه اصلی که ممکن است از جنس چوب، فولاد، آلومینیوم و… باشند ساخته شده ‌است و با انواع مختلف متریال مانند چوب، پنل های گچی، الوار، فلز یا تخته‌ های فیبر پوشانده می‌شوند.

هر نوع از این روکش ‌های نامبرده توسط بست ‌هایی روی بدنه اصلی نصب می‌شوند و برای یکدست به‌ نظر رسیدن آن و همینطور پوشاندن درز های بین آن از درزگیر ها استفاده می‌کنند.

فضای خالی بین بدنه اصلی و روکش دیوار در برخی مدل های مختلف آن محل مناسبی برای نصب عایق ‌های صوتی و حرارتی را به وجود می‌آورند.

در نصب سازه ‌های قاب دار که با هدف جلوگیری از عبور آتش و صدا تعبیه شده‌اند مهم است که دقت به خرج داده شود. این دیوار ها لازم است از بالا در قسمت سقف و همچنین از پایین در قسمت کف کاملاً مهر و موم شوند.

هدف از اجرای دیوار جداکننده

هر کدام از این دیوار های کاذب با هدف خاصی طراحی و ساخته می‌ شوند. در طراحی آن‌ ها می‌ توان از انواع کشو ها، پنجره ‌ها و درب ‌ها استفاده کرد، همچنین به کمک این دیوار ها می توان کانال‌ کشی، لوله‌ کشی ‌ها و سیم‌ کشی‌ های سیستم برق یک محیط را مخفی نگاه‌ داشت.

از آنجایی ‌که دیوارهای جداکننده باربر نیستند می‌ توانند انعطاف پذیری خوبی را ایجاد کنند. مخصوصاً اگر سیستم ‌های سبک ‌وزن و قاب ‌بندی شده باشند زیرا موقعیت دیوارها را می‌ توان آسان و کم هزینه بدون تغییر در ساختار اصلی ساختمان تغییر داد. حتی می‌ توان بعداً در جای مناسبی برخی اجزای آن و یا همه آن را در مکان دیگر مجدداً استفاده و نصب کرد.

دیوار جداکننده

کاربرد دیوار پارتیشن

دیوار های جداکننده انواع مختلفی دارند که هر کدام بنا بر سلیقه شخصی و مبحث دکوراسیون داخلی و درنهایت میزان کاربردی بودن آن در مکان ‌های گوناگون قابل‌ اجرا هستند و کاربرد دارند. از جمله این مکان ها عبارتند از:

دیوار پارتیشن فضا های نمایشگاهی، بیمارستان، دیوار پارتیشن ‌های دفاتر اداری، دیوار پارتیشن مطب، فروشگاه، استودیو، کلینیک ‌ها، سالن‌ های زیبایی، سالن همایش، فروشگاه، فرودگاه ها، ساختمان‌ های مسکونی و… .

مزایای دیوار جداکننده

دیوار پارتیشن مناطق وسیعی را به چند بخش تقسیم می‌کنند و به هر کدام اجازه می‌دهد هدف خاصی را دنبال کنند. سبک و مقرون ‌به‌ صرفه اند، مساحت کمی را اشغال می‌کنند و قابل ‌اجرا در بسیاری از موقعیت ها هستند. انواع متریال تزئینی را می‌توان در آن‌ها به کار برد، زیبا سازی محیط و ایجاد قفسه ‌های کاربردی برای نگهداری وسایل و ایجاد جلوه بصری زیبا و کاربردی بودن و استفاده حداکثری از فضای محدود از جمله مزایای دیوار جداکننده است.

ویژگی ‌های دیواره جدا کننده دیکا آسیا

صرف ‌نظر از نوع دیوار جداکننده ای که انتخاب می‌کنید لازم است این دیوار ها ویژگی ‌های زیر را داشته باشند. شرکت دیکا آسیا همواره بر آن است موارد زیر را برروی دیوارهای پارتیشن بندی مجموعه خود اعمال کند.

  • دارای سطح نازک است که امکان استفاده حداکثری را فراهم کند.
  • مواد همگن، بادوام، سبک و با کیفیت در ساخت این سازه به کار برده می شود.
  • مقرون ‌به‌ صرفه است و انسجام خوبی با محیط پیرامونش دارد.
  • در برابر آتش، گرما، رطوبت، حشرات، نم و قارچ مقاوم است.
  • مقاومت و استحکام بالا جهت حمل اشیا و قفسه‌ ها و در کل هر نوع وسیله سنگین و بار را دارد.
  • اتصالات محکم برای مقاوم ‌سازی و تحکیم سازه.

انواع دیوار جداکننده

دیوار های جداکننده دارای انواع متفاوتی هستند که پرکاربرد ترین آن ها عبارتند از:

  • دیوار های جداکننده آجری

استفاده از آجر که پیش ‌تر در خانه ‌های کلاسیک دیده می‌شد جای خود را دوباره و این ‌بار در دکوراسیون داخلی باز کرده است، دیوار های آجری با قطر کم جهت جداسازی و زیبا سازی امروزه بسیار پرکاربرد و مورد استفاده هستند.

دیوارهای جداکننده آجری در نوع مختلف طراحی می‌شوند. دیوار کاذب ساده آجری بسیار محبوب و مقرون ‌به ‌صرفه است. حداقل ضخامت آن ۱۰ سانتی‌متر و حداکثر ارتفاع آن ۲ متر است در هر ۲ طرف گچ‌کاری و بندکشی شده ‌اند که سبب شده است ظاهری عالی داشته باشند.

این نوع از دیوار جداکننده اگر به‌درستی ساخته و اجرا شوند بسیار مقاوم است. این دیوار ها گاهی در مدل ‌های پیچیده‌ تر برای استحکام طولی بیشتر با آرماتور های فلزی مقاوم می‌شوند.

  • ترکیب آجر و چوب

دیوار جداکننده آجری و چوبی که از پایه ‌های عمودی و مورب برای بدنه اصلی و آجر در بین آن تشکیل ‌شده است، ترکیب زیبایی را در فضا به وجود می‌آورد. این چهارچوب چوبی، پارتیشن را در برابر بار های جانبی و ارتعاشات ناشی از باز شدن درب‌ ها نیز پایدار می‌کند.

  • دیوارهای جداکننده شیشه ‌ای

دیوارهای پارتیشن شیشه ‌ای سبک‌ وزن بوده، به آسانی نصب می شوند و سریع و مقرون‌ به ‌صرفه هستند. این دیوار ها عایق صوتی و حریم خصوصی را به‌خوبی ارائه می‌دهند.

در اکثر فضا های تجاری و اداری از انواع پارتیشن شیشه ‌ای با پنل آلومینیومی می‌توان استفاده کرد که هدف آن تقسیم بندی محیط و حذف صداست.

اگر بیشتر جنبه ظاهری آن مدنظر باشد می‌توان شیشه را در چارچوب‌ هایی از جنس چوب قرار داد که بسیار زیباست. این سازه شامل تعدادی ستون افقی و عمودی با فاصله مناسب است که با تعدادی پنل میتوان آن را برای فضای مدنظر مناسب ساخت. انواع شیشه‌ این سازه مقاوم در برابر حرارت و فشار و از جنس شیشه ‌های لمینت هستند.

  • دیوار های جداکننده بلوک شیشه ‌ای توخالی

بلوک‌ های شیشه ‌ای توخالی واحد های نیمه شفافی هستند که وزن کمی دارند و در ضخامت ‌ها، اشکال و اندازه ‌های گوناگون تولید می‌شوند.

میتوان نمای جلو و پشتی دیوار شیشه ‌ای را در اشکال مختلف طراحی کرد. آرماتور نوار‌ فلزی، در این نوع، مقاومت سازه را تضمین می‌کند.

  • دیوارهای جداکننده و ورق‌های AC یا ورق GI

این نوع دیوار پارتیشن از ورق‌های گالوانیزه بر روی قاب چوبی یا فولادی ساخته می‌شود. این نوع از دیوار جداکننده برای نمایشگاه‌ ها و یا سالن‌ های همایش و به ‌صورت کلی برای پارتیشن بندی های موقتی بیشترین کاربرد را دارند که اگر به ‌درستی ساخته شوند مقرون ‌به ‌صرفه، سبک و محکم هستند.

  • دیوارهای جداکننده پنل گچی

پنل های گچی ساخته‌ شده از گچ و مواد الیافی با مخلوط خاک ‌اره برای کاهش وزن پنل های پیش ‌ساخته هستند که توسط قاب ‌های چوبی و فلزی به یکدیگر متصل می‌شوند. این پنل ها بعد از اتمام اتصال با گچ روکش می‌شوند و امکان نصب پنجره و درب نیز بر روی آن ‌ها مهیا است.

  • دیوار جداکننده پشم چوب

این نوع از دیوار از الیاف چوبی درهم ‌پیچیده تشکیل‌ شده است و با گچ و سیمان روکش می‌شود که عایق خوبی برای حرارت و صدا است.

  • دیوار های جداکننده چوبی

دیوار پارتیشن چوبی از ساختمان سفت و سختی از الوار تشکیل ‌شده که از هر ۲ طرف با تخته و یا ورق‌ های چوبی پوشانده می‌شود. در این نوع از دیوار جداکننده اگر قرار باشد کل دیوار پوشانده شود میتوان گفت هزینه ای مقرون به صرفه نخواهد داشت.

بنابراین با استفاده از اشکال مختلف چوب و ترکیب آن با مواد دیگر مانند فلزات می‌توان قفسه ‌هایی شکیل و زیبا ایجاد کرد .

هزینه و قیمت دیوار جداکننده

هزینه دیوار جداکننده را نوع آن، ابعاد و مساحت سازه، نوع متریال به‌ کار رفته شده در آن و تعدادی عوامل دیگر تعیین می‌کند. برای اطلاع از هزینه ‌های دیوار پارتیشن با کارشناسان فروش دیکا آسیا جهت دریافت مشاوره و استعلام قیمت تماس بگیرید.

در پایان

خانه و محل کار شما تنها یک چهار دیواری و یک  سقف نیست. مکانی است که زمان خود را با دوستان و خانواده در  آن سپری می‌کنید.

شما به فضا هایی شخصی‌ سازی شده و سفارشی نیازمندید که آن ‌طور که خودتان دوست دارید تقسیم‌ بندی شده باشد. برای این منظور انواع مختلفی از دیوار های جداکننده و یا دیوارهای پارتیشن برای تقسیم ‌بندی یک دفتر و یا اتاق کاربرد دارند که می‌توانند در انواع تاشو، ثابت و قفسه ‌بندی شده باشند .

دیوار های جداکننده در انواع متفاوتی طراحی و تولید می‌شوند که هرکدام هدف خاصی را دنبال می‌کنند. دیوار جداکننده کلاف و دیوار های کاذب از انواع پارتیشن ‌های دیواری هستند.

دیوار جداکننده کناف در مبحث معماری و ساختمان ‌سازی جای دارد اما دیوار جداکننده که بیشتر در حوزه دکوراسیون داخلی موردنظر است و اساس فعالیت شرکت دیکا آسیا است با تیم طراحی مسلط به فضای داخلی محیط بهترین گزینه را برای شما در نظر می‌گیرند.

انواع دیوارهای مدرن با تزیینات و روکش ‌های مختلف در طیف وسیعی از رنگ‌ ها و متریال مختلف همچون چوب، سنگ، پنل ام دی اف و شیشه در مجموعه دیکا آسیا به عنوان برترین طراح، تولیدکننده و مجری تخصصی انواع دیوار جداکننده قابل ارائه به شما سروران گرامی می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع دیوار جداکننده و همچنین طراحی، نصب و اجرای انواع پارتیشن اداری و پارتیشن شیشه ای با کارشناسان دیکا آسیا تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

دیوار جداکننده چیست؟

دیوار جداکننده دیوارهای غیر باربری هستند که در فضای داخلی ساختمان نصب می‌ شوند و یک محیط یکپارچه را به قسمت‌ های مختلف تقسیم می ‌کنند و در انواع طراحی و متریال قابل سفارش هستند.

انواع دیوار جداکننده کدام است؟

تنوع در متریال سازنده دیوار جداکننده بسیار زیاد است. دیوارهای آجری، شیشه ای، کامپوزیت، PVC، بتنی، چوبی، ورق‌ های گالوانیزه از جمله انواع آن هستند که در طراحی ‌های دلخواه قابل سفارش اند.

قیمت دیوار جداکننده چقدر است؟

هزینه دیوار جداکننده به دلیل تنوع در ابعاد و نوع متریال و طراحی با یکدیگر متفاوت است. بنابراین جهت اطلاع از قیمت دقیق متناسب با محل نصب موردنظرخود با کارشناسان دیکا آسیا در تماس باشید.

دیوار جداکننده چه مزایایی دارد؟

از جمله مزایای دیوار های جداکننده ایجاد حریم خصوصی با حذف دید و صدا، وزن سبک، هزینه ساخت کم، اشغال مساحت اندک و قابلیت نصب در هر مکان می باشد.

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button