مقایسه شیشه سکوریت و شیشه معمولی

امروزه در طراحی مدرن داخلی و صنعت ساختمان سازی، شیشه های متنوع با ساختاری متفاوت ساخته می شود. این شیشه ها دارای تفاوت ها و شباهت هایی هستند. از این رو افراد می توانند با توجه به نوع کاربرد و تنوع آن ها و برحسب نیاز خود، شیشه ی مورد نظر خود را خریداری کنند. یکی از نوین ترین آنها نوع سکوریت است که در این مطلب مقایسه شیشه سکوریت با شیشه معمولی و ساختار آن ها را ارائه داده ایم.

شیشه معمولی

اولین حالت خام شیشه های تولید شده، شیشه معمولی هستند که دارای ضخامت های مختلفی می باشد. این شیشه ها، شکننده ترین ساختار را دارند. شیشه های معمولی در دو نوع شیشه فلوت و شیشه سوپر کلیر تولید می شوند.

شیشه فلوت درجه شفافیت کمی دارد. آن هم به دلیل وجود ناخالصی های زیاد در ساختار آن است و رنگ آن مایل به سبز بوده. به همین دلیل به آن ها شیشه سبز نیز می گویند.

شیشه سوپر کلیر نیز رنگی مایل به سبز کم رنگ دارد. از لحاظ کیفی به نسبت شیشه فلوت، کیفیت بالاتری دارد و از ناخالصی کمتری نیز برخوردار است.

شیشه سکوریت

ساخت شیشه سکوریت دارای یک فرایند حرارتی بسیار شدید و بلافاصله خنک کردن آن است. این فرآیند سبب می شود که لایه های بیرونی شیشه سخت و لایه های درونی مقداری حالت نرم تر و کششی پیدا کنند. به همین دلیل استحکام کلی آن در مقایسه با شیشه های معمولی بسیار بالاتر می رود و همچنین الگوی شکست در آن متفاوت از نوع معمولی است.

 در برابر شکستگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد و ضخامتی یکسان با شیشه های معمولی دارد. پس از شکسته شدن، برخلاف شیشه های معمولی که دارای تکه هایی با لبه تیز هستند شیشه سکوریت به تکه های ریز و پودری تبدیل می شود. شیشه سکوریت یکی از پرکاربرد ترین شیشه های مصرفی در دنیا می باشد که امروزه در طراحی داخلی و دکوراتیو نیز استفاده می شود.

کاربرد شیشه های سکوریت عبارتند از: استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی، پارتیشن شیشه ای، سقف های شیشه ای، لوازم خانگی مانند بخاری، یخچال، ماکروفر، ساخت پنجره ها، پله ها و نرده شیشه ای و… .

مزایای شیشه سکوریت

به دلیل نحوه ساخت این شیشه ها دارای مزیت هایی هستند که آنها را جایگزین مناسبی برای نوع معمولی می کند که این مزیت ها عبارتنداز:

  • به دلیل تنوع رنگی در شیشه سکوریت، به راحتی می توان برای دکوراسیون محیط استفاده کرد
  • از اتلاف انرژی جلوگیری می کند و در برابر حرارت، مقاومت بالایی دارد
  • در صورت شکستگی سبب بریدن دست ها نمی شود و خطری ندارد
  • از مقاومت بالایی برخوردار است

تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی

از بسیاری از جهات این دو نوع شیشه را می توان با یکدیگر مقایسه و ارزیابی کرد تفاوت آنها در موارد زیر است:

  • ساختار و مقاومت

شیشه های سکوریت و شیشه های معمولی از نظر ظاهری شبیه یکدیگر هستند و تفاوتی بین آن دو وجود ندارد. تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی در مراحل ساخت آن ها است. هر دوی آنها تحت گرمای شدید تولید می شوند اما مرحله سرد کردن ناگهانی تحت فشار بالای هوا در سکوریت لایه های بیرونی را بسیار مستحکم تر می کند.

در فرایند ساخت شیشه سکوریت روش هایی اعمال می شود که سبب افزایش مقاومت شیشه در برابر برخورد اجسام و ضربه می شود. لازم به ذکر است که این مقاومت بدین معنی نیست که شیشه سکوریت نشکن خواهد شد.

  • تفاوت در شکستن

تفاوت دیگر شیشه های سکوریت در نوع شکستن آن دو است. به گونه ای که وقتی هر دو شیشه بشکنند؛ شیشه های معمولی به هزار تکه کوچک و بزرگ به نام اسپال تبدیل می شود که تیز و برنده خواهند بود اما شیشه های سکوریت پس از شکستن به ذارت کوچک و پودر مانند تبدیل می شود که در صورت برخورد خراش ایجاد نمی کند.

  • تفاوت در ایمنی

همان طور که پیشترگفته شد؛ شیشه های سکوریت همانگونه که از نامشان پیداست به دلیل ایمنی بالا در برابر فشار و ضربه دارای استحکام بالایی هستند و حتی پس از شکستن نیز نباید از بابت خرده شیشه ها نگران باشید زیرا احتمال ریختن شیشه ها بر روی زمین خیلی کم است و همچنین خرده شیشه ها تیز و برنده نیستند و تکه های شیشه سکوریت به شکلی می باشند که خطری افراد را تهدید نمی کند.

  • تفاوت در برش شیشه ها

شیشه های معمولی را می توان در اندازه های متفاوت و به دفعات دلخواه، برش داد. اما شیشه سکوریت فقط یکبار قابلیت برش خوردن را دارد. آن هم در هنگام فرایند سکوریت شدن است و دیگر امکان برش زدن آن وجود ندارد. قبل از استفاده از شیشه سکوریت، با اندازه گیری دقیق محل و نوع کاربرد آن، برش های لازم قبل از سکوریت شدن شیشه صورت می گیرد.

  • تفاوت در قیمت

همانطور که تا اینجای مطلب دانستیم، برای تبدیل شدن شیشه معمولی به شیشه سکوریت، یک مرحله به فرایند ساخت آن اضافه می شود. همین امر سبب افزایش استحکام و مقاومت بالا در شیشه های سکوریت می شود. در نتیجه این عملیات بر روی قیمت آن نیز تاثیر خواهد گذاشت.

راه های تشخیص شیشه سکوریت از شیشه معمولی

در ابتدا بهتر است از شرکت های معتبر و برند های آشنا که ضمانت محصولات خود را در اولویت کاری خود قرار می دهند، مراجعه کنید تا دیگر نگران اصل نبودن شیشه های سکوریت نباشید.

روشی که عموما در تشخیص شیشه سکوریت از شیشه های معمولی استفاده می شود، به کار بردن الماس است. با استفاده از الماس بر روی شیشه خط بیندازید، اگر خط بر روی شیشه ایجاد نشد، نشان از سکوریت بودن شیشه است. اما اگر کوچکترین خراشی بر روی شیشه ایجاد شد، آن شیشه ی معمولی می باشد.

یکی از ویژگی های بارز شیشه های سکوریت، ظاهر آن است که شفاف است. اگر با زاویه ای حدود 2 یا 5 درجه به آن نگاه کنید، تعدادی موج با فاصله از یکدیگر را مشاهده خواهید کرد.

راه دیگر برای تشخیص شیشه سکوریت از شیشه های معمولی، استفاده از عینک های مخصوص پلاروید است. با استفاده از این عینک ها، اگر نقاطی روی شیشه مشاهده کردید که قطرهایی حدود 2 الی 5 سانتی متر دارد، آن شیشه سکوریت می باشد.

شیشه های سکوریت و شیشه معمولی اندک تفاوت هایی با یکدیگر دارند اما شیشه های سکوریت از اهمیت و کارایی بیشتری برخوردار است. با استفاده از شیشه های سکوریت می توانیم از بروز بسیاری از خطرات جلوگیری کنیم.

شرکت دیکا آسیا با تجربه و سابقه چندین ساله خود و به همراه پرسنلی مجرب آماده ارائه خدمات در زمینه اجرا پارتیشن شیشه و شیشه سکوریت می باشد. شما عزیزان می توانید جهت سفارش و راهنمایی بیشتر در زمینه خرید شیشه های سکوریت با مجموعه دیکا آسیا در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button