شیشه ساتینا چیست و چه کاربردی دارد؟

شیشه ساتینا نخستین ‌بار به‌ عنوان شیشه تزئینی فشرده مات در انگلستان و ایالات ‌متحده در دهه ۱۸۸۰ میلادی ساخته شد. پس ‌از آن شرکت‌ های زیادی اقدام به تولید آن کردند. شیشه ساتینا یک نوع شیشه مات است که می ‌تواند به ‌صورت نقوش مات بر روی شیشه معمولی نیز کار شود. این شیشه اغلب به رنگ آبی بسیار روشن رنگ‌ آمیزی می ‌شود با این ‌حال در رنگ ‌های پاستلی نیز می ‌توان آن را یافت.

از شیشه ساتینا و پنل های آن در بسیاری از لوازم هنری و تزیینی و کاربردهای معماری و ساختمانی، تولید درب و پنجره و پارتیشن‌ ها می‌ت وان بهره برد. در ادامه این مطلب قصد داریم بررسی کنیم که شیشه ساتینا چیست، چه کاربردی دارد و تفاوت آن با سایر شیشه‌ های مات در چیست؟

شیشه ساتینا

همانطور که ممکن است بدانید شفافیت شیشه همیشه مطلوب نیست! بنابراین تولید شیشه‌ های مات به یک جز از شیشه ‌سازی تبدیل شده است. شیشه ساتینا (Satin glass) یک نوع شیشه مات است که با استفاده از یک ترکیب شیمیایی از اسید هیدروفلوئوریک اسید یا بخار اسید هیدروفلوئوریک به یک سمت آن که سبب خوردگی لایه سطحی شیشه شده تولید می ‌شود. سطح بیرونی آن کاملاً مات و یکنواخت است و این خاصیت مات بودن در تمام پنل مورد نظر به‌ صورت یکنواخت پراکنده ‌شده است.

جهت ارتقاء خواص این شیشه ‌ها برخی تولید کنندگان خاصیت مقاومت آن را ارتقا بخشیده به ‌گونه ‌ای که می‌ توانند مقاوم در برابر ضربه و کاملاً سکوریت و ایمن باشند. شیشه ساتینا را می‌ توان به‌ گونه ‌ای یافت که عایق مؤثر صدا و حرارت نیز باشد. این نوع از شیشه در ضخامت ‌های متعددی تولید شده تا متناسب برای کاربردهای مختلف در دکوراسیون معماری درب و پنجره ‌سازی و پارتیشن ‌بندی باشد.

ویژگی و مزایای شیشه ساتینا

از جمله ویژگی ها و مزایای شیشه ساتینا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پنل های شیشه ‌ای ساتینا یا شیشه‌ های مات شده با اسید شکل ظریف و براقی از شیشه‌ هایی با ایجاد حریم خصوصی هستند که می ‌توانند به‌ صورت سفارشی ساخته شده و یک انتخاب عالی برای مکان‌ هایی مانند حمام که نیاز به حریم خصوصی در آن زیاد است باشند.
  • پانل ‌های شیشه‌ ای ساتین، همچنین به نور اجازه عبور می‌دهند و به ‌راحتی بدون افت میزان نور به‌ خوبی از آن منتشر می‌ شود. این بدان معنی است که پنل های شیشه ‌ای ساتین اغلب انتخابی برتر و بهتر نسبت ‌به دیوارهای جامد و یا پارتیشن ‌های چوبی می باشند.
  • یکی از ویژگی‌ های این نوع پخش ملایم نور است که حالتی خوشایند در محیط ایجاد می‌کند.
  • با وجود ظاهری مات به ‌راحتی تمیز و پاک شده و اثر انگشت بر روی آن باقی نمی ‌ماند.
  • هر شی و جسمی که پشت این شیشه قرار بگیرد جزئیات خود را از دست می ‌دهد و از طرف دیگر با نمایی مبهم دیده می شود.
  • استفاده از آن ‌ها فضایی مدرن و متفاوت ایجاد می ‌کند، بنابراین برای افرادی که به‌ دنبال مدرنیزه ساختن فضاهای ساختمان خود هستند انتخابی مناسب است.
  • شیشه ساتین همچون شیشه‌ ای معمولی متریال قابل بازیافت است. بنابراین می‌ توان آن را دوست دار محیط ‌زیست خطاب کرد.
  • خواص آن نسبت ‌به شیشه معمولی ارتقا یافته، به ‌گونه‌ای که عایق حرارت است.
  • میزان عبور صدا را کاهش می ‌دهد و از آنجایی‌که نور خورشید را فیلتر می‌ کند عایق گرما نیز محسوب می‌ شود.
  • کاربرد های فراوانی در ساخت المان ‌های تزئینی و هنری دارد، حتی حباب لامپ ‌ها را از این نوع می ‌سازند تا به پخش نور ملایم و یکنواخت کمک کند.
  • در فضا های ساختمانی و اداری که تابش مستقیم نور خورشید سبب رفلکس بر روی لوازمی مانند تلویزیون می ‌شود این شیشه، این مورد آزاردهنده را کاهش داده و از بین می‌ برد.
  • آسیب‌ های مستقیم نور خورشید بر روی گیاهان را کاهش می ‌دهد. برخی گیاهان هم‌ زمان که نیاز به نور طبیعی دارند اما با تابش مستقیم نور خورشید آسیب جدی می‌ بینند. شیشه‌ های ساتینا مناسب برای پاسیو و محل نگهداری گیاهان نیز می باشند.

تفاوت شیشه ساتینا و سند بلاست

ایجاد ظاهری مات بر روی شیشه معمولی به چند روش انجام می ‌شود که تفاوت در نوع تولید سبب اسامی مختلف برای این نوع از شیشه ‌های مات شده‌ است. در حالی که در شیشه ساتینا مات شدگی حالت مخملی تری دارد در شیشه سند بلاست این میزان از لطافت وجود ندارد.

 یکی از راه ‌های ایجاد ظاهری مات و فریز شده به شیشه اعمال پوششی از اسید هیدروفلوئوریک و یا انواع دیگری از اسید روی سطح شیشه است. اسید شیشه را می‌خورد و سطحی ناهموار در یک طرف و آن ایجاد می‌کند. سمتی که با اسید در تماس بودن نیمه شفاف می ‌شود. به این معنی که نور می ‌تواند از آن عبور کنند. اما وقتی به آن نگاه می ‌شود دید واضحی ندارد میزان پنهان کردن چیزی که در سمت دیگر است به دو عامل بستگی دارد یکی مدت ‌زمانی که اسید روی سطح بوده و دیگری ضخامت شیشه هرچه شیشه قطر بیشتری داشته باشد ظاهر مات تری نیز ایجاد می‌کند.

  • شیشه سند بلاست

یکی دیگر از روش ‌هایی که بر روی شیشه برای ایجاد ظاهر مات و خصوصی اعمال می ‌شود، روش سند بلاست است. این نوع از شیشه را با دستگاه حکاکی می‌ کنند. بدین ‌صورت که دستگاه ‌های پرقدرت ذرات ریز شن و ماسه را با سرعت زیادی بر روی سطح شیشه اسپری می ‌کنند. این ذرات به سطح برخورد کرده و آن را می ‌سایند و ظاهری خشن ایجاد می ‌کنند. سرعت و فرآیند سند پلاست، اندازه و کیفیت مواد ساینده تأثیر مستقیم بر میزان شفافیت قطعه نهایی دارد.

 گاهی نیز بدون تغییر فیزیکی بر روی شیشه میزان شفافیت آن را می ‌توان کم کرد و به آن ظاهری مات بخشید. این کار را با استفاده از فیلم‌ های مات کننده انجام می ‌دهند. بدین صورت که برچسب ‌های مات کننده را بر روی سطح می ‌چسبانند. استفاده از آن‌ ها راحت است و هر زمان که نیاز باشد می‌ توان آن را تعویض و یا حذف کرد.

کاربرد شیشه ساتینا

زمانی ‌که طراحان و معماران در حال طراحی یک فضای کاری و یا مسکونی هستند، برای بهبود عملکرد فضا و اطمینان ساکنان و کارمندان سعی می‌کنند که از متریال هایی استفاده کنند که به‌ خوبی فضای خصوصی و با آرامش ایجاد می ‌کند. شیشه ساتینا که جزء شیشه ‌های مات هستند به‌ خوبی این دو ویژگی را به ‌همراه دارند. لذا می ‌توان گفت در هر مکان و فضایی که نیاز به ایجاد فضای خصوصی بدون دید و بدون مسدود نمودن نور باشد. ساتین گلس را می ‌توان به کاربرد. بیشترین میزان کاربرد این شیشه در بخش معماری است. چند مورد ایده‌آل برای نصب آن به‌ شرح زیر است:

  • پارتیشن شیشه ‌ای

بهترین مورد استفاده از این شیشه در پارتیشن ‌اداری و پارتیشن شیشه ای است. در ادارات و بانک ‌ها و در هر مکانی که ایجاد حریم خصوصی برای اتاق ریاست، اتاق کنفرانس در اولویت است می ‌توان از آن در پیکربندی و ساخت پارتیشن ‌ها بهره برد.

دیوار های اتاق کنفرانس را که نیاز به جداسازی از سایر بخش ‌های دفتر و شرکت دارند را با شیشه ‌های مات ساتینا می ‌توان جدا کرد. عملکرد کارکنان ممکن است با شیشه ‌های معمولی پایین بیاید و سبب حواس ‌پرتی شود اما با شیشه ‌های مات عملکرد و بهره‌ وری کارکنان بهبود می ‌یابد.

  • شیشه ساتینا در حمام و بالکن

شیشه‌ های ساتینا انتخاب مناسب برای فضا های مسکونی به‌ خصوص حمام و بالکن هستند چرا که به‌ خوبی نور را عبور داده و فضای خصوصی ایجاد می‌ کنند.

  • درب و دیوار جداکننده با شیشه ساتینا

درب ‌ها و دیوار جداکننده از دیگر مواردی هستند که می‌ توان از این نوع شیشه در آن به کاربرد. درب‌ های هوشمند و دیوار جداکننده مناسب برای فضای اداری و تجاری مسکونی را با این نوع شیشه می ‌توان به ‌گونه‌ ای طراحی کرد تا قسمت‌ های دلخواه را از معرض دید عموم پنهان کرد. پنجره  ‌های بیرونی یک دفتر  و مغازه را با شیشه‌های ساتینا می ‌توان پوشاند تا فضایی که در طبقات پایینی و همکف هستن از دید عموم به‌ خوبی پنهان شوند.

شرکت دیکا آسیا متخصص در تولید پارتیشن شیشه ای با شیشه های ساتینا، سکوریت و ایمن، شیشه های رنگی و شیشه های هوشمند آماده ارائه محصولات باکیفیت به متقاضیان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button