انواع شیشه ساختمانی را بشناسید‎‎

متریال شیشه به دلیل ویژگی‌ های خاص و منحصر به‌ فرد خود، جزء رایج ترین و پرکاربرد ترین متریال به‌ کار رفته در صنایع گوناگون به‌ ویژه ساختمان‌ سازی است. شیشه ماده‌ ای است که از حرارت دادن ماسه و شن معمولی به حالت مایع در آمده و پس‌ از سرد شدن به شکل جامد ساخته می‌ شود. شیشه‌ ها در انواع شفاف، نیمه شفاف و مات وجود داشته و هر کدام بر اساس ویژگی‌ های خود، دارای کاربرد های متفاوتی می‌ باشند. متریال شیشه نیز همانند سایر مصالح ساختمانی، در انواع و سبک‌ های متفاوتی ساخته می‌ شود که علاوه‌ بر ویژگی عبور نور از خود، دارای اهداف دیگری چون حفظ حریم شخصی، امنیتی، زیبایی‌ شناسی و همچنین عایق مناسب می‌ باشد. ایجاد تغییرات در فرآیند تولید شیشه، می‌ تواند سبب افزایش مقاومت و استحکام، ایمنی در برابر شکستگی و همچنین تغییر رنگ آن‌ ها شود. بنابراین از شیشه‌ های بسیار متفاوتی با ویژگی‌ های گوناگون در بخش های مختلف ساختمان‌ ها همانند ساختمان‌ های اداری استفاده می‌ شود. در این مقاله نیز قصد داریم تا با انواع شیشه‌ های ساختمانی و کاربرد آن‌ ها آشنا شده و هر کدام را به‌ طور مجزا مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

انواع شیشه ساختمانی را بشناسید

انواع شیشه های مورد استفاده در ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • شیشه تخت یا فلوت

شیشه فلوت، یکی از ساده‌ ترین انواع شیشه و همچنین اولین حالت جامد شیشه بوده و دارای سطحی صاف و بدون موج می‌ باشد. این شیشه در ضخامت‌ های بین ۲ تا ۲۰ میلی‌ متر تولید شده و ضخامت هایی که بین ۴ تا ۸ میلی‌ متر هستند در ساختمان‌ ها به کار برده می‌ شوند. متریال تشکیل دهنده شیشه فلوت، سیلیکات کلسیم و سیلیکات سدیم است و وزن کلی آن‌ ها در هر مترمربع بین ۶ تا ۳۶ کیلو گرم می‌ باشد. از جمله کاربرد های شیشه فلوت در ساختمان‌ سازی، می‌ توان ساخت پنجره‌ های باز شو و ثابت، سر در مغازه‌ ها و همچنین استفاده در پارتیشن‌ های اداری اشاره نمود.

  • شیشه مات

یکی دیگر از انواع شیشه‌ های بسیار پرکاربرد، شیشه‌ های مات هستند. در هنگام ساخت شیشه‌ های مات، از روش سند بلاست استفاده می‌ شود. در این روش در هنگام تولید از نوعی ماسه خاص بر سطح رویی شیشه‌ ها استفاده‌ شده و ظاهری مخملی و مات به شیشه می‌ بخشد. از جمله کاربرد های شیشه مات در ساختمان، می‌ توان به استفاده از آن ‌ها در ساخت درب حمام در منازل مسکونی، درب اتاق‌ های اداره و همچنین در ساخت پارتیشن‌ های اداری اشاره نمود. همچنین کارفرمایان می‌ توانند با استفاده از پارتیشن هایی که دارای شیشه‌ های مات هستند، حریم شخصی بسیار مناسبی را برای خود و یا کارمندان در محیط اداره به وجود آورند. به این نکته نیز توجه نمایید که شیشه های مات به صورت شیشه های هوشمند نیز موجود بوده و بر اساس نیاز به طور اتوماتیک از حالت شفاف به حالت مات یا نیمه مات تغییر می یابند.

  • شیشه رنگی

شیشه‌ های رنگی نیز یکی دیگر از پرکاربرد ترین نوع شیشه‌ های به‌ کار رفته در ساختمان‌ ها بوده و با عبور نور های طبیعی و مصنوعی از خود، می‌ توانند رنگ‌ های متفاوتی را در محیط داخلی ساختمان پخش نمایند.

  • شیشه رفلکس

شیشه رفلکس و آینه‌ ای، نوعی خاص از شیشه‌ های به‌ کار رفته در ساختمان‌ ها هستند که به‌ طور معمول در نمای خارجی ساختمان‌ ها استفاده می‌ شوند. در ساخت این شیشه‌ ها، از ماده آینه‌ ای شکل بر روی شیشه‌ های فلوت استفاده‌ شده و می‌ توانند نور وارد شده به خود را انعکاس داده و از داخل همانند شیشه‌ های معمولی به‌ نظر رسیده اما از خارج، امکان دید محیط داخلی ساختمان را محدود نمایند.

  • شیشه دوجداره

شیشه‌ های دوجداره یکی از پرکاربرد ترین شیشه‌ های به‌ کار رفته در ساخت پنجره‌ های ساختمانی و همچنین پارتیشن‌ ها هستند. این شیشه‌ ها به‌ صورت دوجداره در کنار یکدیگر قرار گرفته و فضای داخلی آن‌ ها توسط هوا پر می‌ شود. شیشه‌ های دوجداره از مقاومت بسیار بالایی نسبت‌ به سایر شیشه‌ ها برخوردار بوده و علاوه‌ بر استحکام و دوام بسیار بالا، عایق بسیار مناسبی در برابر صدا و حرارت هستند. به‌ عنوان مثال پارتیشن هایی که دارای شیشه دو جداره هستند، سبب حفظ دمای داخلی فضای به‌ وجود آمده شده و همچنین از پخش شدن صدا نیز جلوگیری می‌ کنند. از جمله شیشه‌ های به‌ کار رفته در ساخت شیشه‌ های دوجداره نیز می‌ توان به لمینیت، فلوت، سکوریت، طرح دار و غیره اشاره نمود.


اینجا بخوانید: پارتیشن شیشه ای دوجداره برای چه مکان هایی مناسب است؟

  • شیشه طرح دار

شیشه‌ های مشجر، در طرح‌ های بسیار متفاوتی در بازار موجود بوده و این طرح‌ ها در هنگام تولید شیشه، توسط غلطک های فلزی بر روی بر سطح آن‌ ها ایجاد می‌ شوند. شیشه‌ های طرح‌ دار نیز همانند شیشه‌ های مات، سبب عدم دید محیط داخلی ساختمان شده و می‌ توانند نور طبیعی را از خود عبور دهند.

  • شیشه لمینیت

شیشه‌ های لمینیت، از لایه‌ های شیشه‌ های معمولی تشکیل شده و توسط یک ماده بسیار انعطاف‌ پذیر و شفاف به یکدیگر متصل شده‌ اند. شیشه‌ های لمینت در برابر صدا و اشعه ماوراء بنفش بسیار مقاوم بوده و در برابر ضربه نیز از استحکام بالایی برخوردار هستند.

  • شیشه سکوریت

شیشه‌ های سکوریت، یکی از شیشه‌ های بسیار مقاوم و مستحکم است و تحت عنوان شیشه‌ های ایمنی شناخته می‌ شوند. میزان مقاومت این شیشه‌ ها در برابر ضربات و فشار های وارده بسیار بالا است و در هنگام شکسته شدن نیز به ذرات بسیار ریزی خرد می‌ شوند. از شیشه‌ های سکوریت به عنوان درب‌ های ورودی، تراس و همچنین ساخت پارتیشن‌ ها استفاده‌ شده و از دوام و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار هستند.

  • شیشه ضد حریق

همانطور که از نام این شیشه‌ ها پیداست، در برابر حرارت بسیار بالا و آتش‌ سوزی بسیار مقاوم بوده و در هنگام تولید این نوع آن ها جهت ویژگی ضد حریق، در آن از سیلیس بیشتر و همچنین اکسید بوریک استفاده می‌ شود. از این نوع شیشه‌ ها در بخش‌ های مختلف ساختمانی که نزدیک به حرارت بسیار بالا مانند شومینه قرار دارند استفاده می‌ شوند.

  • شیشه دکوراتیو

امروزه یکی از پرکاربرد ترین شیشه‌ های ساختمانی جهت طراحی دکوراسیون‌ های داخلی، شیشه‌ های دکوراتیو هستند. این شیشه‌ ها دارای تنوع بسیار زیادی بوده و از نوع رنگی آن می‌ توان به شیشه لاکوبل رنگی اشاره نمود. شیشه‌ های لاکوبل رنگی نیز دسته‌ ای از شیشه‌ های دکوراتیو هستند که نور را از خود عبور نداده و تنها از یک‌ طرف دارای نما می‌ باشند.

از دیگر انواع شیشه‌ های ساختمانی نیز می‌ توان به شیشه سندبلاست، شیشه هوشمند، شیشه‌ های اتوماتیک، شیشه کریستال، شیشه خم، شیشه ضد گلوله، شیشه مسلح و غیره اشاره نمود.

بسیاری از شیشه‌ های نام‌ برده شده در این مقاله، قابل‌ استفاده در بسیاری از بخش‌ های ساختمانی همچون نمای بیرونی، پنجره‌ ها، درب‌ ها، تراس و همچنین پارتیشن‌ ها هستند. بنابراین شما می‌ توانید با توجه به سلیقه و نوع دکوراسیون داخلی ساختمانی خود، هر کدام از این شیشه‌ ها را انتخاب کرده و بر اساس نیاز از آن‌ ها در بخش‌ های متفاوت ساختمانی استفاده نمایید.

در پایان

شرکت فنی مهندسی دیکا آسیا دارای سال‌ ها سابقه و تجربه در زمینه طراحی و تولید انواع پارتیشن‌ اداری و همچنین دکوراسیون داخلی بوده و دارای تیم طراحی بسیار متخصص و ماهر در این حرفه است. این مجموعه علاوه‌ بر تولید محصولات خود، خدمات نصب و اجرای آن‌ ها را نیز به مشتریان ارائه داده و از جمله محصولات آن می‌ توان به انواع پارتیشن‌ های شیشه‌ ای، دیوار های جداکننده، پارتیشن اداری و انواع درب‌ های شیشه ‌ای، ام دی اف، چوبی و غیره اشاره نمود. این مجموعه با توجه به سلیقه و نیاز مشتریان، از بهترین و با کیفیت‌ ترین شیشه در ساخت محصولات خود استفاده کرده و خدمات اجرایی آن‌ ها را نیز با توجه به نوع دکوراسیون داخلی اجرا می‌ نماید. در صورت برقراری ارتباط با این مجموعه می‌ توانید توسط شماره‌ های تلفن  22968105 و 26752179 تماس حاصل کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button