سایلنت روم چیست و چه کاربردی در فضای اداری دارد؟

بسیاری از ما در رابطه با آزمایشگاه‌ های اورفیلد، به‌ عنوان آرام‌ ترین فضای موجود در جهان آشنا بوده و جزئیاتی از آن را شنیده ‌ایم. ماندن در فضایی که دارای سکوت مطلقی بوده و ۹۹ درصد صدا را جذب می‌ کند، کاری بسیار طاقت‌ فرسا است و طولانی‌ ترین زمانی‌ که یک فرد توانسته در آن بماند، حدود ۴۵ دقیقه می‌ باشد. در واقع ماندن در چنین فضایی، چیزی نیست که بخواهید آن را در فضا های عمومی همچون ادارات تجربه نمایید. اما با این‌ حال این اتاق می‌ تواند نشان دهد که ماندن در فضای آرام نظیر سایلنت روم حتی در زمان کم در میان شلوغی روزمره، می‌ تواند چقدر کار آمد و آرامش‌ بخش باشد.

امروزه نیز تولید کنندگان تجهیزات اداری، سعی بر این دارند تا جهت مدرن نمودن محصولات خود، از ارائه طراحی اتاق‌ های آرام استفاده کرده و آن‌ ها را به شرکت‌ ها و سازمان‌ های اداری عرضه کنند. به چنین فضا های آرامی در ادارات، سایلنت روم گفته می‌ شود که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

سایلنت روم چیست؟

سایلنت روم یا اتاق ساکت، به فضایی در ادارات گفته می‌ شود که از شنیده شدن سر و صدا از محیط خارج به داخل و از داخل فضای خود به بیرون محافظت کرده و از متریال و تجهیزات خاصی در ساخت آن استفاده می‌ شود. سایلنت روم ها در ادارات دارای کاربرد های گوناگونی بوده و کارمندان می‌ توانند جهت استراحت‌ های کوتاه‌ مدت، مذاکرات و تلفن‌ های خصوصی خود، از آن استفاده نمایند.

تجهیزات به‌ کار رفته در ساخت اتاق ساکت از مزایای متفاوتی نسبت‌ به سایر اتاق‌ های اداری برخوردار بوده و بنابراین متریال به‌ کار رفته در آن‌ ها دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد.

در واقع می توان گفت که در ساخت این اتاق ها، از پارتیشن‌ های شیشه‌ ای هوشمند با ویژگی‌ های بسیار خاص استفاده می‌ شود. در پارتیشن‌ های شیشه‌ ای هوشمند، از فناوری‌ های بسیار نوین و پیشرفته‌ ای به‌ کار رفته و نحوه استفاده از شیشه در این نوع پارتیشن‌ ها، با سایر پارتیشن‌ های شیشه‌ ای معمولی بسیار متفاوت است. استفاده از پارتیشن‌ های فریم لس شیشه‌ ای هوشمند در ادارات، علاوه‌ بر تقسیم‌ بندی و تفکیک سازی فضای داخلی، می‌ تواند محیطی بسیار آرام و ساکت را نیز ایجاد نماید. این پارتیشن‌ ها سبب عدم ورود هر گونه صدا از محیط بیرونی به فضای داخلی سایلنت روم شده و همچنین سبب عدم خروج صدا نیز از داخل محیط سایلنت روم به خارج می‌ شوند. بنابراین استفاده از این نوع پارتیشن‌ ها جهت تقسیم‌ بندی فضای ادارات و ایجاد سایلنت روم، علاوه‌ بر صرفه‌ جویی در وقت به دلیل نصب و اجرای آسان، بسیار مقرون‌ به‌ صرفه‌ تر از سایر مصالح و ابزار های ساختمانی جهت ایجاد اتاق‌ های گوناگون در ادارات می‌ باشد.

سایلنت روم در فضای اداری چه کاربرد هایی دارد؟

از جمله کاربرد این اتاق ها در فضای اداری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • برگزاری جلسات خصوصی

یکی از مهم‌ ترین کاربرد های اتاق ساکت در شرکت‌ ها و سازمان‌ های اداری، ایجاد فضای بسیار آکوستیک جهت برگزاری جلسات خصوصی است. زیرا شنیدن صدای موجود در داخل فضای سایلنت روم، از بیرون امکان‌ پذیر نبوده و مدیران و سایر کارمندان می توانند به‌ راحتی مذاکرات و جلسات خصوصی خود را در داخل این فضا برگزار نمایند.

  • رفع خستگی

یکی دیگر از کاربرد های این فضا در ادارات، وقت گذراندن کارمندان در آن به مدت کوتاه و رفع خستگی است. روزانه به‌ طور متوسط، افراد ۸ ساعت از زمان خود را صرف کار در ادارات می کنند و به دلیل وجود همهمه و مشغله‌ های کاری، در طول فعالیت خود نیاز به استراحت های کوتاه‌ مدت خواهند داشت. بنابراین کارمندان می‌ توانند با گذراندن دقایقی در سایلنت روم، از شلوغی‌ ها و سر و صدای موجود در اداره به‌ دور مانده و در فضایی آرام، انرژی کافی برای ادامه فعالیت را به دست آورند. بنابراین وجود سایلنت روم ها در ادارات می‌ تواند علاوه‌ بر رفع خستگی کارمندان و بازگرداندن انرژی مناسب کار در آن ها، سبب افزایش راندمان کاری و همچنین ایجاد روحیه فعالیت تیمی در کارمندان شود.

  • صحبت با تلفن

با استفاده از این فضا در ادارات، مدیران و کارمندان می‌ توانند جهت صحبت‌ های خصوصی با تلفن و یا همکار خود از این فضا استفاده کرده و با خیالی آسوده به صحبت‌ های خود بپردازند.

  • استفاده از مبلمان اداری در سایلنت روم

همان‌ طور که گفته شد یکی از مهم‌ ترین کاربرد های اتاق ساکت در ادارات، استفاده از آن‌ به‌ عنوان محلی مناسب برای استراحت می‌ باشد. متراژ در نظر گرفته‌ شده برای سایلنت روم ها با توجه به فضای کلی ادارات، با یکدیگر متفاوت بوده و با توجه به ابعاد داخلی محیط آن، می‌ توان از انواع مبلمان اداری استفاده نمود. به دلیل در نظر گرفته شدن این فضا برای استراحت در ادارات، بهتر است که از مبلمان اداری در سبک‌ های غیر رسمی استفاده شود. همچنین از سایر تجهیزات مانند یخچال، انواع نوشیدنی، چای و غیره نیز در برخی سایلنت روم ها به کار برده می‌ شود.

مزایای استفاده از سایلنت روم در ادارات

از جمله مزایای استفاده از اتاق ساکت در ادارات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مدیران می‌ توانند با استفاده از فضای سایلنت روم در اداره‌، سبب تقویت روحیه کاری در کارمندان خود شوند.
  • همچنین کارفرمایان می‌ توانند با استفاده از این فضا، کارمندان خود را به صحبت و هم‌ نشینی با یکدیگر در فضایی غیر اداری تشویق نمایند.
  • وجود این فضا در تمامی ادارات و شرکت‌ ها، به کارمندان اجازه می‌ دهد تا دقایقی را از شلوغی و هیاهوی ادارات به‌ دور مانده و بتوانند انرژی لازم را برای ادامه فعالیت خود به دست آورد.
  • سایلنت روم ها در ادارات می‌ توانند نقش مهمی را در سلامت جسمانی و روانی کارمندان ایفا نمایند.
  • ایجاد سایلنت روم در محیط‌ های اداری با استفاده از شیشه‌ های فریم لس هوشمند، در مقابل کاربرد فراوان، بسیار مقرون‌ به‌ صرفه و اقتصادی می‌ باشد.

نکات مهم اجرای سایلنت روم در ادارات

از جمله نکات مهم در طراحی و اجرای فضا های سایلنت روم در ادارات می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یکی از مهم‌ ترین نکات در اجرای این اتاق ها، انتخاب اتاق و فضای مناسب جهت طراحی آن است. به‌ عنوان مثال فضایی از اداره که دارای نور طبیعی کافی بوده و همچنین از قسمت مرکزی و شلوغ اداره کمی به‌ دور باشد، محل مناسبی برای اجرای سایلنت روم است.
  • اجرای این اتاق ها در ادارات، امری بسیار تخصصی و حساس بوده و بهتر است جهت طراحی و نصب آن‌ ها، از شرکت‌ ها و متخصصین موجود در این حرفه در خواست نمایید.
  • همچنین اگر سایلنت روم دارای فضای کافی برای چیدمان مبلمان اداری می‌ باشد، سعی کنید از مبلمان راحت و تجهیزاتی چون یخچال، وسایل گرمایشی یا سرمایشی و غیره جهت ایجاد راحتی برای کارمندان استفاده نمایید.

در پایان

شرکت دیکا آسیا دارای سال‌ ها سابقه فعالیت در زمینه تولید انواع پارتیشن‌ اداری بوده و دارای طراحان بسیار حرفه‌ ای و خلاق می‌ باشد. این مجموعه توسط تیم حرفه‌ ای خود، اجرای تمامی پارتیشن‌ های اداری و پروژه‌ های سایلنت روم را نیز به‌ طور تخصصی به مشتریان خود ارائه می‌ دهد. در صورت کسب اطلاع در رابطه با قیمت و چگونگی اجرای سایلنت روم، می‌ توانید با شماره‌ های موجود در سایت تماس حاصل کرده و با کارشناسان ما در در ارتباط باشید.


اینجا بخوانید: بهینه سازی محیط اداری با پارتیشن بندی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button