مزایا و معایب فضای کار اشتراکی

اگر از بنیان ‌گذاران یک کسب‌ و کار جدید بوده و یا کار آفرین باشید، بدون شک اصطلاح فضای کار اشتراکی را شنیده ‌اید. در دنیای امروزی فعالیت‌ های کاری بسیار زیادی توسط افراد به وجود آمده ‌اند که این افراد در کنار هم به‌ صورت یک تیم فعالیت داشته و در پی داشتن هدف های مشترک گرد هم آمده و مشغول به کار می ‌باشند.

در واقع می ‌توان گفت که فضای کار اشتراکی محلی است که افراد با یکدیگر در ارتباط بوده و برای رسیدن به آینده خود با همکاری یکدیگر تلاش می‌ کنند.

فضای کار اشتراکی برای افرادی که تمایل به برقراری ارتباط با کار گروهی را ندارند مناسب نبوده و بازدهی کاری خوبی نخواهند داشت. می ‌توانید تصور کنید که فضای کار اشتراکی مانند یک شرکت بزرگ بوده ولی بدون اینکه شما هیچگونه نگرانی داشته باشید، با همکاری دیگر افراد در رسیدن به هدف خود کوشش کرده و از تجربیات یکدیگر بهره‌ مند می ‌شوید.

اگر بخواهیم مفهوم فضای کار اشتراکی را به ‌طور دقیق ‌تر بیان کنیم، می ‌توان گفت که فضای کار اشتراکی به فضای بزرگی گفته می ‌شود که توسط انواع پارتیشن ‌های اداری به بخش‌ های مجزایی تقسیم‌ بندی شده و گروه ‌ها و افراد مستقل می ‌توانند از این بخش ‌ها به ‌عنوان محل کار و شروع استارتاپ خود استفاده کنند. تشکیل فضای کار اشتراکی برای افرادی مناسب است که علاقه ‌ای برای کار در منزل را نداشته و هزینه راه‌ اندازی شرکت را هم ندارند ولی می ‌توانند با در اختیار داشتن یک اتاق بزرگ و تقسیم ‌بندی آن به قسمت‌ های کوچک تر و قرار دادن وسایل و تجهیزاتی مانند کامپیوتر، لپ ‌تاپ، میز و غیره یک کار جدید و مستقلی را شروع کرده و از فعالیت ‌ها و تجارب دیگر افراد استفاده کنند.

در سال ۲۰۰۵ در سان‌فرانسیسکو اولین فضای کار اشتراکی به‌ وجود آمده و به‌ مرور در سرتاسر دنیا گسترش یافت و طرفداران بی‌شماری پیدا کرد. برای داشتن فضای کاری مشترک، ابتدا باید مطمئن شوید که آیا این فضا مناسب با کسب‌ و کار شما می ‌باشد یا خیر و سپس اقدام به تشکیل آن نمایید.

مزایا و معایب فضای کار اشتراکی کدام اند؟

فضای کار اشتراکی دارای مزایا و معایب مختلفی است که در ادامه به بررسی هر یک از آن‌ها پرداخته و هر کدام را به‌ صورت جداگانه مطالعه خواهیم کرد.

مزایای فضای کار اشتراکی

از جمله مزایای فضای کار اشتراکی عبارتند از:

  • هزینه کم

زمانی‌ که قصد دارید یک فعالیت جدید کاری را شروع کنید، لازم است جهت راه ‌اندازی شرکت، دفتر کار و یا فضای بزرگی را اجاره کنید که با توجه به قیمت ‌های امروزی، باید هزینه بسیار زیادی را بپردازید. یکی از مزایای فضای کار اشتراکی این است که دیگر لازم نیست هزینه هنگفت اجاره دفتر را پرداخته و کار خود را شروع کنید.

ایجاد این فضا به شما این امکان را می ‌دهد که با صرف کمترین هزینه استارتاپ خود را شروع کرده و از تجهیزات و امکانات به‌ وجود آمده در فضای کار اشتراکی بهره‌ مند شوید.

  • استفاده از فرصت ‌ها در فضای کار اشتراکی

به‌ عبارت‌ دیگر فضای کار اشتراکی به گردهمایی افرادی گفته می ‌شود که با توجه به انجام کار مستقل هر یک از آن ‌ها، برخی از این افراد همفکر و همسو بوده و به یکدیگر مرتبط می‌ باشند. از این‌ رو شما می ‌توانید در این فضا علاوه ‌بر انجام فعالیت‌ های خود، در صورت نیاز از تجارب دیگران هم با هزینه‌ ای بسیار کم استفاده کرده و از استعداد و تخصص در افراد فضای کار اشتراکی به‌ درستی بهره‌ مند شوید.

این افراد در هنگام استراحت به دور هم جمع ‌شده و از حرفه و فعالیت‌ های خود با یکدیگر گفت ‌و گو کرده و بعضی از آن‌ ها دارای اهداف مشترکی می ‌باشند که با توجه به اینکه هر کدام فضای کار جداگانه ‌ای دارند، ولی می ‌توانند به یکدیگر کمک کرده و سبب پیشرفت یکدیگر شوند.

  • استفاده از امکانات اشتراکی

جهت ایجاد یک کسب‌ و کار کوچک، خرید و راه‌ اندازی تجهیزاتی همچون اسکنر، پرینتر، سانترال دیجیتالی، میز کار، نورپردازی، وای ‌فای، تجهیزات آشپزخانه و غیره بسیار پرهزینه بوده و از آنجایی‌ که خرید این وسایل نامحدود بوده و تمام شدنی نمی ‌باشند، می ‌تواند به‌عنوان دغدغه ای برای افراد بوده که از راه ‌اندازی کار خود منصرف شوند. یکی دیگر از مزایای فضای کار اشتراکی این است که احتیاجی نیست شما تمامی وسایل کار را تهیه کرده و هزینه بسیار زیادی را متقبل شوید. شما می‌توانید از امکانات و تجهیزات سایر افراد در فضای کار اشتراکی استفاده کرده و با صرف هزینه‌ای بسیار کم استارتاپ خود را آغاز کرده و به سمت هدف خود قدم بردارید.

  • پیشرفت در کار

راه‌ اندازی کسب‌ و کار در منزل در اکثر اوقات فراغ و آزادی را برای افراد فراهم می ‌کند که ممکن است از اهداف خود دور شده و از ادامه کار در ساعات و زمان ‌های مشخص دلسرد شده و در کار خود پیشرفت نکنند.

قرار داشتن در فضای کار اشتراکی موجب می ‌شود که شما در ساعتی مشخص در آن مکان حضور داشته و چون ساعت فعالیت کاری شما در این فضا معلوم است، سعی می‌کنید کار را به بهترین شکل قبل‌ از پایان وقت به اتمام رسانده که این عمل سبب پیشرفت شما در کار و حرفه خودتان است.

  • ایجاد هدف

طبق آمار و مقایسه‌ هایی که اخیراً بین افرادی که در فضای کار اشتراکی مشغول به کار هستند و افرادی که در دفاتر سنتی فعالیت دارند، نتایجی به‌ عمل‌ آمده است که حاکی از آنست که افراد مشغول در فضای کار اشتراکی هدفمند تر، متمرکز تر و خلاق‌ تر از افرادی هستند که در دفاتر سنتی خود مشغول به کار می ‌باشند. از این ‌رو با کار در این فضا شما می‌ توانید به اهداف خود نزدیک ‌تر شده و تلاش و کوشش خود را برای رسیدن به آن دو چندان کنید.

  • انعطاف داشتن

یکی دیگر از مزیت ‌های بهره گیری از فضای کار اشتراکی، منعطف بودن این فضا است. برای مثال قرار است که افرادی به تیم فضای کار اشتراکی اضافه شوند. در چنین مواقعی به‌ راحتی می ‌توان با نصب انواع پارتیشن اداری در مدل‌ ها و طرح‌ های گوناگون فضا های جدیدی را به وجود آورد. پارتیشن‌ های اداری سبک بوده و به‌ راحتی جابجا شده و بسیار کاربردی می ‌باشند.

  • آشنایی با نقاط شکست و قوت

شروع هر کار و استارتاپی در پی رسیدن به هدفی بزرگ است که افراد در دنیایی از رقابت با هدف ‌های مشترک، سعی دارند که فعالیت خود را گسترش داده و به شرکت ‌ها و یا مجموعه‌ های بزرگ تبدیل شوند. ماندن در فضای کار اشتراکی به شما این امکان را می ‌دهد که با انواع کسب‌ و کار ها آشنا شده و نقاط ضعف و قدرت آن‌ ها را در مراحل گوناگون کار مشاهده کرده و از پیشرفت ‌های آن ‌ها در کار استفاده و خطا ها و اشتباهات آن ‌ها را تکرار نکنید.

معایب فضای کار اشتراکی

در کنار تمام مزایایی که در فضای کار اشتراکی وجود دارد، بسته به نوع کسب و کار ممکن است احتیاج به تفکیک فضا و ایجاد حریم شخصی وجود داشته باشد.

از جمله مواردی که ممکن است نیاز به ایجاد یک حریم خصوصی و تفکیک فضا را به وجود آورد عبارتند از:

  • سر و صدا و نبود فضای خصوصی

یکی از معایب فضای کار اشتراکی، وجود ازدحام، سر و صدا و نبود حریم خصوصی است. همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد فضای کار اشتراکی محلی است که از گردهمایی افراد مختلف با هدف ‌ها و فعالیت ‌های گوناگون تشکیل شده ‌است و هر کدام از این افراد دارای بحث‌ ها و اختلافات کاری خود بوده که می ‌توانند تمرکز بقیه را دچار اختلال کنند. اگر فردی هستید که بسیار به ازدحام و تراکم در فضا حساس بودید، در انتخاب فضای کار اشتراکی به‌ عنوان محیط کار صرف‌ نظر کرده و اجتناب کنید.

  • نزدیک بودن رقبا

می‌ توان گفت که یکی از مهم ‌ترین معایب فضای کار اشتراکی، نزدیک بودن شما با رقبای خود در حیطه کاری است. قرارگیری افراد در کنار یکدیگر در فضای کاری اشتراکی مزایای زیادی را به دنبال داشته ولی اگر این افراد دارای هدف‌ های مشترکی در کار و فعالیت‌های خود باشند، ممکن است شما مشتریان قبلی خود را از دست‌ داده و یا رقیب شما از نکات محرمانه کارتان باخبر شده که می ‌تواند مشکل‌ ساز شود.

  • محدودیت در فضای کار اشتراکی

یکی از معایب فضای کار اشتراکی، محدودیت در رفت ‌و آمد و استفاده از تجهیزات و وسایل این فضا است. اگر به ‌عنوان یک فریلنسر کارکرده باشید، خواهید دانست که برای فریلنسر ها محدودیت زمانی وجود نداشته و افراد می ‌توانند تا پاسی از شب‌ کار کرده تا پروژه خود را در موعد مشخص تحویل دهند.

از این‌ جهت اگر در فضای کار اشتراکی مشغول به کار باشید، باید بدانید که محدودیت رفت ‌و آمد و زمان‌ بندی برای  افراد عضو در این فضا وجود داشته و همچنین به دلیل اشتراکی بودن وسایل و تجهیزات در این فضا، دسترسی به آن‌ ها کمی سخت ‌تر بوده و به‌ صورت دائمی در اختیار شما قرار نخواهند داشت.

  • اختلاف بین اعضا

یک محیط کار استاندارد نیازمند به یک مدیر جهت مدیریت منابع کاری و انسانی بوده تا همه فعالیت ‌ها بر پایه نظم و قاعده‌ های مشخص پیش بروند. نبود مدیر در چنین فضایی سبب می ‌شود که افراد در استفاده از امکانات فضای کار اشتراکی با یکدیگر به مشکل خورده و دچار اختلاف شوند. به‌ همین دلیل یکی دیگر از معایب این فضا امکان اختلاف بین اعضای تیم می ‌باشد.

عموماً تفکیک فضا در محیط های اداری و تجاری توسط انواع پارتیشن و دیوار جداکننده صورت می پذیرد.

پارتیشن اداری و پارتیش شیشه ای از جمله جداکننده هایی هستند که با هدف تفکیک فضا مورد استفاده قرار گرفته و می توانند در کوتاهترین زمان ممکن ظاهری مدرن و جذاب را با هدف دریافت بیشترین بهره وری از محیط ایجاد نمایند.

در این مقاله تلاش شد مزایا و معایب فضای کار اشتراکی مورد بررسی قرار بگیرد تا در صورت تصمیم گیری جهت بهره گیری از یک فضای کار اشترکی و یا غیر اشتراکی بتوانید مناسب ترین تصمیم ممکن را اتخاد نمایید.

دیکا آسیا از برترین و برگترین شرکت های طراح و مجری انواع پارتیشن اداری آماده ارائه انواع خدمات به شما عزیزان می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان دیکا آسیا در تماس حاصل باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button