شیشه لمینت و کاربردهای آن

امروزه با توجه به پیشرفت روز افزون ساخت شیشه، کاربرد آن نیز افزایش یافته است. شیشه لمینت به دلیل تنوع فراوان، امنیت بالا، عایق بودن و … نقش مهمی را در صنعت ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی ایفا می کند. در این بلاگ علاوه بر معرفی آن و مزایا و معایبی که دارد، بررسی می کنیم که در چه مواردی از آن استفاده می شود.

شیشه لمینت چیست؟

شیشه لمینت شامل چند لایه شیشه نشکن است که بین هر لایه طلق PVB یا پلی وینیل بوتیرات قرار گرفته است و از مقاومت بالایی برخوردار است. این شیشه یکی از پرکاربرد ترین شیشه های موجود در بازار است که به دلیل ایمنی بالایی که دارد، در فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

طلق PVB با ضخامت های مختلف که کاربردی ترین آن ها 0.38 میلی متر و  0.76 میلی متر و 1.52 میلی متر است جهت ساخت انواع شیشه های لمینت بکار می رود.

این لایه ها تحت فشار و حرارت بالا ساخته و به صورت یکپارچه شده است. وجود این نوع طلق در میان لایه ها سبب مقاومت بیشتر این نوع شیشه در برابر هر گونه ضربه ای می شود. همچنین حالت خود را در هنگام خرد شدن، حفظ می کند و باعث می شود که پس از شکستن فرو نریزد و ذرات خرد شده شیشه به طلق چسبیده شده و مانع جدا شدن و پخش شدن آن بر روی زمین شود. به همین جهت از آن در ساختمان هایی با ارتفاع زیاد استفاده می کنند تا در هنگام حوادث طبیعی همچون زلزله، آتش سوزی و وزش بادهای شدید آنها دچار ریزش و پاشش نشوند.

مزایای استفاده از شیشه های لمینت

  • حفظ امنیت:شیشه لمینت شیشه از مقاومت بالایی برخوردار است. استحکام موجود در بافت آن سبب شده است تا شکستن و خرد شدن آن غیر ممکن شود. به دلیل امنیت بالای این شیشه ها، از آن برای جلوگیری از ورود سارقان به داخل محیط نیز استفاده می شود.
  • عایق صوتی: برخورداری لمینت از چند لایه و وجود طلق PVB در بین آن ها، سبب می شود تا این محصول یک عایق خوب صوتی باشد و از هر گونه سر و صدایی به داخل محیط جلوگیری می کند.
  • کاهش خسارت جانی: به دلیل خرد نشدن آن در هنگام شکستن، می تواند از بروز خسارت به جان افراد، جلوگیری کند.
  • کاهش اشعه خورشید: این شیشه تا حدود زیادی از عبور اشعه UV که مضر نیز است به داخل ساختمان جلوگیری می کند و مانع کاهش رنگ تدریجی فرش ها و مبلمان توسط نور خورشید می شود.

معایب شیشه های لمینت

  • قیمت بالا: قیمت شیشه لمینت به نسبت شیشه های معمولی و سکوریت بیشتر است.
  • شفافیت کم: به دلیل چند لایه بودن آن، ممکن است حالت کدر تری نسبت به سایر شیشه ها داشته باشد و حالت شفافیت خود را از دست بدهد.
  • طولانی شدن زمان نصب: پروسه تولید و نصب آن برخلاف سایر شیشه ها، نسبتا طولانی است و به طور معمول دو هفته زمان می برد.

کاربرد شیشه لمینت

  • مهمترین کاربرد آنها در تولید پارتیشن های شیشه ای در ادارات، دفاتر و شرکت ها برای بهینه سازی و تفکیک فضا مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در مجتمع های مسکونی، فرودگاه ها، بانک ها، طلا فروشی ها، صرافی ها و … از این نوع شیشه به دلیل امنیت بالا آن، استفاده می شود.
  • در ساخت آکواریوم ها از آن استفاده می شود زیرا در برابر هر گونه ضربات، مقاومت زیادی از خود نشان می دهند.
  • به دلیل نشکن بودن این شیشه، به عنوان شیشه اتومبیل نیز مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا می تواند خسارت های ناشی از تصادف را کاهش دهد و امنیت جانی راننده را فراهم سازد.
  • از این نوع شیشه ها به عنوان شیشه های ضدگلوله در مکان های امنیتی نیز استفاده می شود.

ویژگی های شیشه لمینت

همانطور که پیشتر اشاره شد، شیشه لمینت به نسبت سایر شیشه ها از امنیت بیشتری برخوردار است. آن هم به دلیل قرار گیری چند لایه شیشه در میان لایه های پلیمری است. شیشه های معمولی در مقایسه با این شیشه ها از ایمنی خیلی کمتری برخوردار هستند. به گونه ای که در هنگام شکستن به قطعات ریز و درشت برنده ای تبدیل می شوند و می توانند خسارت های جانی و مالی را به وجود آورد.

به همین دلیل در ساخت هر نوع مصارف ساختمانی چه در داخل نما و چه در سایر لوازم دکوراسیون داخلی کاربرد دارد.

شیشه های سکوریت نیز به نسبت شیشه های معمولی از وضعیت بهتری برخوردار می باشند و در هنگام شکستن به قطعات ریز که به صورت صیقل داده شده تبدیل شده و هیچ گونه خطری را بهوجود نمی آورد. اما با پیدایش لمینت همه ی این مشکلات برطرف شد.

انواع شیشه لمینت

شیشه لمینت با توجه به کاربرد های متفاوتی که دارد؛ در انواع طرح های متنوع ساخته می شود:

  • شیشه لمینت رنگی

 لمینت رنگی به دلیل زیبایی که دارد، در نمای ساختمان و همچنین دکوراسیون داخلی منازل مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت این نوع شیشه لمینت از طلق های رنگی بین لایه های لمینت استفاده می شود که سبب رنگی شدن آن ها می شود. شیشه های لمینت رنگی نیز ویژگی های عایق صوتی، عایق حرارتی و امنیت را دارا است.

  • شیشه فوتو لمینت

یکی دیگر از انواع آن شیشه فوتولمینت است. در این نوع شیشه ها، تصویر، طرح گرافیکی و یا حتی پارچه در بین لایه های شیشه ها قرار می گیرد و فرایند لمینت شدن آن ها صورت می گیرد. از این نوع شیشه ها، در ویترین مغازه یا پارتیشن های اداری استفاده می شود.

  • شیشه لمینت طرحدار

در این نوع شیشه، طرح های گوناگون و زیبایی را با استفاده از موادی مانند رزین بدون لایه ای اضافی بین لایه های شیشه اجرا می شود. معمولا از لمینت طرح دار برای زیبا سازی فضای داخل خانه نیز استفاده می شود.

پاریتشن اداری با شیشه لمینت

قیمت شیشه لمینت به عوامل متعددی از جمله ابعاد و رنگ شیشه، نوع شیشه، ضخامت و میزان شفافیت آن ها بستگی دارد. هر چه ضخامت بیشتری داشته باشد؛ از قیمت بالاتری نیز برخوردار است.

همانگونه که اشاره شد مهمترین کاربرد این نوع گلس در تولید پارتیشن اداری است و شرکت دیکا آسیا ارائه دهنده برتر انواع سیستم های پارتیشن بندی اداری درایران است.

اگر شما تجربه استفاده از شیشه لمینت در انواع سازه همچون پارتیشن شیشه ای را داشته اید، لطفاً از تجربیات خودتان برای ما بنویسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button