راهنمای تفکیک فضا با پارتیشن بندی

در گذشته از دیوار برای جداسازی یک فضا از بقیه قسمت ها تحت عنوان دیوار جداکننده استفاده می کردند. اما امروزه پیشرفت معماری و توجه به دکوراسیون سبب شده که به جای دیوار از پارتیشن بندی فضا استفاده شود.

پارتیشن ‌ها یکی از کاربردی‌ ترین و زیباترین انواع سازه‌ ها در دکوراسیون داخلی و خارجی برای جدا سازی و فضاسازی کاذب با کناف محسوب می‌شوند. کاربرد آن ها محدود به یک فضای خاص نیست بلکه فضاهای بزرگ و کوچک که دارای دکوراسیون مدرن و سنتی هستند یا محیط های مسکونی، صنعتی و اداری و هر مورد مشابه دیگری را دربر می گیرند.

هدف اصلی در استفاده از پارتیشن‌ ها، جداسازی و تقسیم‌ بندی فضاهای موجود است که از این طریق موقعیت‌ هایی مجزا پدید می‌آورد، اما امروزه نقش دکوراتیو و تزیینی آن نیز رو به افزایش است.

در ادامه این مقاله قصد داریم به ارائه راهنمای تفکیک فضا با پارتیشن بندی بپردازیم تا با آگاهی لازم، فضای محیط خود را با استفاده از پارتیشن بندی، تفکیک کنید. در ادامه با دیکا آسیا همراه باشید.

پارتیشن بندی چیست؟

پارتیشن به معنای قسمت بندی و جداسازی است. با استفاده از پارتیشن بندی می توانید از فضای مورد نظر استفاده بهینه را داشته باشید. مثلاً فضاهای بزرگ را می توان به چند قسمت تقسیم بندی کرد و از هر بخش استفاده بهینه تری به عمل آورد.

اگر شما نیز قصد جدا کردن دو فضا از همدیگر را دارید و در عین حال تمایل دارید ارتباط بصری حفظ شود، پارتیشن یکی از بهترین گزینه ها است.

یک پارتیشن بندی خوب چه معیارهایی باید داشته باشد؟

از جمله معیار هایی که لازم است یک پارتیشن بندی خوب داشته باشد عبارتند از:

  • مقاومت کافی در برابر آتش، گرما، رطوبت، موریانه، قارچ و… را داشته باشد.
  • استقامت کافی برای تحمل بار تأسیسات بهداشتی، الکتریکی و اتصالات را داشته باشد.
  • پارتیشن باید به گونه‌ ای طراحی و نصب شود، که توزیع نور و صدا به هم نریزد.
  • پارتیشن بندی نباید مانع عبور جریان هوا با یک وسیله گرمایشی و سرمایشی برای گرم کردن و خنک کردن محیط شود.
  • پارتیشن‌ باید بتواند حریم خصوصی افراد را به خوبی حفظ کند.
  • نصب آن باید ساده و اقتصادی باشد و با دکوراسیون محیط تناسب داشته باشد.
  • از مواد عایق، سبک، همگن، بادوام و مناسب با محل مورد استفاده، ساخته شده باشد.

مزایای پارتیشن بندی چیست؟

از برترین مزایای پارتیشن بندی محیط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پارتیشن بندی سبب تفکیک و تقسیم فضا می شود.
  • به عنوان مانعی برای دید مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سبب نظم ‌دهی و سامان دهی در محیط می شود.
  • زیبایی خاصی را در فضا خلق می کند و از یکنواختی جلوگیری می کند.
  • قابلیت چند منظوره بودن داشته و باعث می شود یک فضای بزرگ، کاربرد های متفاوتی داشته باشد.
  • از نظر هزینه، نسبت به دیوار هزینه کمتری دارد.
  • به سادگی قابل اجرا و نصب است.

تفکیک فضا

در پارتیشن بندی، شما می توانید برای تفکیک فضا از طرح های مختلف به همراه جنس های متفاوت استفاده کنید. از جمله راهکار های تفکیک فضا عبارتند از:

  • استفاده از پرده برای تفکیک فضا

شما می توانید فضا های مورد استفاده خود را به وسیله پرده هایی از جنس پارچه، از هم جدا کنید. از پرده ها برای پارتیشن بندی فضاها خصوصاً در اتاق خواب می توانید استفاده کنید. همچنین در مکان های کوچکی که سرویس بهداشتی و حمام در کنار هم قرار دارند، می توانید از پرده های ضد آب برای تفکیک این مکان استفاده کنید. موارد دیگر استفاده از پرده به عنوان تفکیک فضا، در استخر هاست.

  • استفاده از چوب برای پارتیشن بندی

در تفکیک فضا می توان از پارتیشن بندی با طرح و الیاف چوبی نیز استفاده نمود. استفاده و نصب آن ها بسیار راحت است و سبک بوده و زیبایی منحصر به فردی دارد. این دیوار های چوبی علاوه بر اینکه فضای شما را به صورت بهینه تفکیک می کند و یک حریم خصوصی برای افراد ایجاد می کند، می تواند به عنوان دکوراسیون داخلی نیز در نظر گرفته شده و فضایی زیبا را خلق کند.

  • پارتیشن بندی فضا به کمک گیاهان

همه ما از اهمیت گیاهان آگاهی داریم. بدون شک می دانید که استفاده از گیاهان در دکور خانه، آرامش را به محیط هدیه می دهد. همچنین سبب روشن تر و دلباز تر شدن فضا می شود. به همین منظور توصیه می شود اگر فضای محیط شما ابعاد کوچکی دارد، بهتر است از گیاهان بعنوان پارتیشن بندی و تفکیک فضا استفاده کنید. به این منظور از قفسه ها و شلف های چوبی می توانید استفاده کنید و گل ها و گیاهان را روی آن ها قرار دهید. به این ترتیب می توان برای تفکیک فضا و ایجاد یک فضای شخصی از این ایده عالی بهره برد.

  • پارتیشن شیشه ای

اگر برای تفکیک فضا، به دنبال ظاهری لوکس و خاص هستید، استفاده از پارتیشن شیشه ای توصیه می شود. از مزایای این پارتیشن می توان به هزینه اجرای پایین، بهره مندی از نور محیط، ظاهری مدرن و… اشاره کرد.

  • پارتیشن ام دی اف

محبوب ترین پارتیشن در محیط های اداری، پارتیشن MDF است و در دو نوع ساده و هایگلاس قابل اجرا هستند. از مزایای این پارتیشن ها می توان به تنوع رنگ، عایق صدا و گرما و سرما، قیمت مناسب و… اشاره کرد.

  • تفکیک فضا با پارتیشن آلومینیومی

یکی از بهترین انتخاب ها برای محیط هایی که رطوبت بالایی دارد، پارتیشن های آلومینیومی هستند. این پارتیشن ها را بسته به سلیقه شما عزیزان می توان در هر محیطی استفاده کرد. این جداکننده ها معمولاً با انواع شیشه ترکیب می شوند. از ویژگی های این پارتیشن می توان به این موضع اشاره کرد که اگر محیط در معرض رطوبت باشد، هیچ مشکلی برای پارتیشن آلومینیومی ایجاد نمی شود. تنها عیب آن نیز رسانا بودن آلومینیوم است.

  • پارتیشن چوبی

یکی از زیباترین پارتیشن ها، پارتیشن چوبی است و با هر سبک دکوراسیونی قابل طراحی و اجرا است. از مزایای آن می توان به عایق برق، صدا و گرما و سرما اشاره کرد. همچنین قابلیت اجرا در طرح های مختلف را دارا است. از معایب آن می توان هزینه بالا و تحمل کم در برابر رطوبت را نام برد.

برای تفکیک فضا ها در هر محیطی میتوان از پارتیشن بندی استفاده کرد. در محیط مسکونی برای جداسازی فضا، در محیط های اداری برای افزایش تمرکز کارکنان و… می توان از پارتیشن بندی بهره برد.

دیکا آسیا با بیش از چند دهه تجربه و فعالیت تخصصی در زمینه طراحی و تولید و اجرا انواع پارتیشن اداری می تواند یک مرجع مناسب برای شما باشد. افزایش کارایی و زیبایی فضای شما برای ما اهمیت دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره و قیمت پارتیشن اداری با کارشناسان دیکا آسیا در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button