مزایا و معایب دیوار جداکننده

دیوار جداکننده دیواری است که یک فضا را تقسیم می‌ کند. این دیوار معمولاً به‌ گونه ‌ای طراحی می‌شود که یک دفتر و یا محیط مسکونی، اداری، تجاری را به دفاتر و یا اتاق ‌های کوچکتر تبدیل کند.

 این دیوار ها گاهی موقت و گاهی دائمی هستند. دلایل زیادی برای ساخت دیوار جداکننده وجود دارد. در محیط ‌های کاری و مشاغلی که نیاز به حریم خصوصی بیشتری دارند و یا ملک‌ های مسکونی که قصد دارند فضای تفکیک ‌شده با کاربری خاص مثلاً محیطی برای مطالعه، نشیمن و اتاق ‌ها داشته باشند از این دیوار ها استفاده می‌ شود.

 انواع آن در دسترس است که از متریال متفاوت ساخته می‌ شود. همگی آن ‌ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه به بررسی مزایا و معایب دیوار جداکننده خواهیم پرداخت.

مزایا و ویژگی ‌های دیوار جداکننده

از جمله مزایای دیوار های جداکننده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد حریم خصوصی

 اصلی‌ترین مزیت و در کل هدف از ایجاد دیوارهای جداکننده را می ‌توان ایجاد و حفظ حریم خصوصی دانست. این ابزاردها را می ‌توان به ‌راحتی در هر جایی نصب کرد و یک محیط را به بخش ‌های مختلف تقسیم کرد. در صورتی ‌که نیاز به حفظ بیشتر حریم خصوصی دارید می ‌توانید از انواع طراحی ‌ها و گونه ‌های متفاوت آن نظیر چوبی، آجر شیشه ‌ای مات و کنافی استفاده کنید. که برخی از آن ‌ها نظیر پارتیشن‌ های شیشه ‌ای و برخی دیوار های کنفی عایق صدا نیز هستند.

  • ایجاد بخش ‌بندی متفاوت

بسته به سبک پارتیشن‌ ها می‌ توانید دفتر و یا فضای خانه خود را به هر چند بخش مجزا که نیاز دارید تقسیم کنید و اتاقک‌ های خصوصی برای کار و زندگی خود داشته باشید و حتی برای ایجاد  امنیت بسته به نوع آن و طراحی به‌ کار رفته استفاده کنید.

  • تنوع در متریال

دیوار های پارتیشن از مواد مختلفی تشکیل شده ‌اند که استفاده از آن‌ ها در محل کار و یا منزل ظاهری زیبا به فضا می ‌بخشد. علاوه‌ بر این می‌ توان تنها برای ایجاد تغییر در فضا و جنبه ‌های زیبایی ظاهری از آن‌ ها استفاده کرد.

انواع متریال شامل فلز، بتن، بلوک ‌های شیشه‌ ای، پنل های اکریلیک، کناف، ام دی اف، آجر، چوب، پنل های شیشه ‌ای هستند که می ‌توان انواع اشکال را در کنار یکدیگر به کار برد، مثلاً به صورت تک و یا ترکیبی ازین موارد.

بسته به نوع ساخت از برخی موارد آن برای ایجاد امنیت در یک فضا می ‌توان استفاده کرد، مثلاً دیوارهای بتی و فلزی.

  • مناسب فضا های کوچک

 قطعاً برای تقسیم یک فضای کوچک نمی ‌توان از دیوار های سنتی استفاده کرد، زیرا فضای زیادی را اشغال می ‌کنند و راهکار هوشمندانه‌ ای نیستند. اما دیوارهای جداکننده سبک هستند و فضای کمی را اشغال می‌کنند و راه‌ حل عالی برای تقسیم یک فضای کوچک است و مثلاً اتاق ‌خواب ها را می ‌توان با این پارتیشن ‌ها تقسیم‌ بندی کرد.

  • امکان ایجاد قفسه و شلف

در ساختار این دیوار ها می ‌توان انواع قفسه و شلف ها را تعبیه کرد و بدین ‌صورت بیشترین میزان بهره ‌وری از آن‌ ها را به عمل آورد. این دیوار ها دارای قفسه ‌هایی هستند که به شما کمک می‌کند فضای ذخیره ‌سازی بیشتری در دفتر و یا خانه خود ایجاد کنید. وسایل تزیینی، کتاب ‌ها و دکوری ها و هرچیزی که می‌ خواهید را درون آن جای دهید .

  • کاربری متعدد

 کاربری متعددی می ‌توان برای آن‌ ها در نظر گرفت.

اگر در بیمارستان و یا مطب کار می ‌کنید می ‌توانید از آن ‌ها جهت جداسازی فضای انتظار و بیماران و یا بخش ‌های اداری را به قسمت‌ های کوچک‌تر تقسیم کنید. بهترین نوع دیوارهای جداکننده برای فضا های اداری را می‌توان پارتیشن‌ اداری در نظر گرفت. در محیط ‌های شلوغ که نیاز به دید و نور کافی و درعین‌حال سکوت و آرامش دارند پارتیشن شیشه‌ ای عایق صدا بهترین گزینه می‌ تواند باشد.

در برخی موارد و بسته به نوع طراحی و متریال در صورت نصب صحیح توسط کارشناسان به ‌عنوان دیوارهای باربر نیز می ‌توانند استفاده شوند بدین‌ صورت جهت پشتیبانی ساختار ساختمان نیز کمک می‌ کند.

بیشتر آن‌ ها مدولار هستند، بدین ‌معنا که بخش های بزرگ از بخش ‌بندی و پنل های کوچکتر تشکیل ‌شده و قسمت‌ های دیوار یکی ‌یکی به‌ هم متصل شده اند. از اتصالات بین آن ‌ها برای ایجاد یک سیستم یکپارچه استفاده می ‌شود.

  • طراحی و رنگ ‌بندی متنوع

دیوارهای پارتیشن را می ‌توان در طراحی‌ ها و رنگ ‌بندی متفاوت بنا بر سلیقه خود سفارش دهید و هر طرحی را که مناسب دفتر منزل خودتان است به کار ببرید.

معایب دیوار جداکننده

در کنار تمامی مزایایی که دیوار های جداکننده دارند، در برخی موارد معایبی را نیز به‌ همراه دارند. از جمله این معایب عبارتند از:

  • برخی دیوار های پیش‌ ساخته سنگین وزن هستند و  مشکلاتی در نصب و نحوه حمل دارند.
  • برخی از این دیوارها بنا بر متریال نوع طراحی که در آن به کار می‌رود گران ‌قیمت هستند. البته قیمت بالای آن‌ها ناشی از کیفیت متریال به‌کاررفته در آن‌هاست مواد فولادی چوبی شیشه‌ای و یا پنل های پیش‌ ساخته قیمت بالایی دارند .
  • برخی از آن ‌ها که از جنس چوب و گچ هستند می ‌توانند به‌ راحتی آسیب ببیند و در برابر رطوبت، پوسیدگی، حشرات و حرارت مقاوم نیستند. بنابراین نیاز به نگهداری دارند چنانچه نتوانید به‌ خوبی شرایط نگهداری از آن ‌ها را فراهم کنید به‌ راحتی کپک می‌ زنند، خورده و یا پوسیده می ‌شوند.
  • نصب برخی از آن ‌ها پیچیده‌ است و نیاز به ایمنی و تخصص خاص خود دارد، لذا انجام آن را به هر مجموعه ‌ای نمی ‌توان سپرد.

مزایا و معایب انواع دیوار های جداکننده

از جمله انواع دیوار های جداکننده و مزایا و معایب هر یک عبارتند از:

  • دیوار های بتنی

 دیوار های جداکننده بتنی از بلوک‌ های پیش ‌ساخته تشکیل‌ شده‌ اند و به‌ عنوان دیوار های اداری مورد استفاده قرار می ‌گیرند البته این نوع بیش ‌تر مانند دیوار های سنتی هستند، با این ‌حال تفکیک فضا را انجام می ‌دهند بادوام اند، ترک نخورده و به ‌راحتی آسیب نمی‌بینند، مقاوم در برابر رطوبت اند، نمی‌سوزند و ضد حشرات نیز هستند. اگر مناسب فضای دفتر جای شما باشند گزینه ماندگار است اما معایب آن را می ‌توان هزینه زیاد، نصب دشوار و مهارت کافی در اجرای آن دانست.

  • دیوار های فلزی

جداکننده ‌های فلزی با استفاده از ورق ‌های نازک فلزی ساخته می ‌شوند و اشکال متنوعی دارند. می‌ توان انواع طراحی و برش‌ های خاص و پیچیده را در آن ها بکاربرد. نصب و برداشتن آن ‌ها آسان است و جزء دیوارهای موقت نیز هستند.

از معایب ورق ‌های فلزی این است که مستعد خوردگی هستند.

  • دیوار گچی

 از متریال گچ با ساختار فلزی تشکیل ‌شده ‌اند و در ساخت دیوار جداکننده کاربرد دارند. بادوام اند و به ‌راحتی نصب می‌ شوند و برداشتن آن ‌ها نیز آسان است.

 آن ‌ها معمولاً در ساختمان ‌های تجاری، خانه و ادارات یافت می ‌شوند. درای وال یا دیوار خشک نیز نام دیگر آن است.

  • دیوار چوبی

دیوارهای چوبی از چوب ‌ها و تخته ‌های سه لایی ساخته می‌ شوند، مستحکم هستند و نصب آن سریع و آسان است. انواع طراحی ‌ها را می ‌توان در آن به کار برد و در اشکال مختلف می ‌توان آن ‌ها را دیزاین کرد. آن ‌ها را می ‌توان در رنگ ‌بندی متنوع سفارش داد تا متناسب با فضای شما باشند.

 از معایب آن ‌ها قیمت بالا و در برخی موارد مقاومت پایین آن‌ ها نام برد. در برابر رطوبت مقاوم نیستند و مستعد خوردگی از سوی حشرات نیز می باشند.

 البته برای کمتر شدن این خسارات احتمالی می ‌توان از پنل های ام دی اف به ‌جای چوب استفاده کرد. ام دی اف نسبت‌ به چوب متفاوت بوده و مقاومت بهتری دارد و در صورت آسیب متحمل خسارات زیادی نمی ‌شوید چرا که قیمت مقرون ‌به‌ صرفه ‌تر و ارزان ‌تری دارند.

  • دیوار پیش‌ ساخته

دیوارهای پیش ‌ساخته از پنل‌ های پلاستیکی یا سیمانی ساخته شده و برای دفاتر و محیط ‌های اداری مناسب است. این سیستم شامل تعدادی پنل عمودی است که به یکدیگر متصل شده ‌اند و رابط ‌های فلزی آن ‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند. مزایای آن‌ ها نصب آسان، قیمت مقرون ‌به ‌صرفه و جذابیت آن‌ هاست.

  • دیوار جداکننده شیشه ‌ای

نصب آن ‌ها آسان است، نور را به ‌خوبی در فضا به اشتراک گذاشته و از خود عبور می‌دهد لذا سبب تاریک و کم ‌نور شدن محیط نم ی‌شود و می ‌توان آن‌ ها را با شیشه ‌های رنگی و یا مات سفارش داد. انواع طراحی و پنل های شیشه‌ای در قطعات بزرگ و کوچک را می ‌توان در کنار یکدیگر به کار برد و اشکال متنوع ایجاد کرد.

در پایان

در این مقاله تلاش شد به بررسی مزایا و معایب دیوار جداکننده و انواع آن پرداخته شود تا در صورت نیاز در مسیر انتخاب، سفارش و خرید دیوار های جداکننده راهنای شما عزیزان باشد.

شرکت دیکا آسیا طراح  و مجری انواع دیوار جداکننده و پارتیشن اداری آماده ارائه انواع این موارد در سریعترین زمان و بالاترین کیفیت است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان دیکا آسیا در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button